Tako so Rogličev napad videli v avtu

Foto: Epa Primož Roglič
Roglič je s predstavo presenetil tudi vodstvo svojega moštva.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je zablestel na sobotni etapi in si ob prečkanju ciljne črte prikolesaril osem sekund prednosti pred vodilno trojico, ki jo sestavljajo nosilec rumene majice Geraint Thomas, drugouvrščeni Chris Froome in tretji Tom Dumoulin. Slovenski as je na zadnjem vzponu pokazal svojo moč in še dodatno opozoril tekmece nase že pred prvo etapo v Pirenejih, ki bo na sporedu v torek po dnevu počitka.

Incident Kolesar ekipe Sky izključen s Toura, Roglič ima tekmeca manj

V ekipi LottoNL - Jumbo so v videu razkrili, da Rogličev napad ni bil načrtovan, slovenski kolesar se je očitno zanj odločil povsem sam. "Tam gre Primož. Tega naj ne bi storil, a vseeno to počne," so njegovo potezo pospremili v spremljevalnem vozilu ekipe, kjer so si morda želelli, da bi svojo odlično pripravljenost skrival do pirenejskih etap. "Naš Primož se temu ni mogel upreti. Zdaj smo edina ekipa, ki povzroča težave Skyju," je v avtu ugotovljal eden od direktorjev moštva Nico Verhoeven.

Nevoščljivci Proti Rogliču se že kujejo teorije zarote

Na cilju je do Rogliča pristopil tudi njegov sokapetan v ekipi Steven Kruijswijk in ga vprašal, ali so ga ujeli. "Ne. Pridobil sem osem sekund," je razložil slovenski šampion. Tudi Kruijswijk se sicer bori za visoko skupno uvrstitev, trenutno je na sedmem mestu, za četrtim Rogličem zaostaja minuto in 19 sekund. "Osem sekund je osem sekund. Vedno jih je bolje pridobiti, kot pa izgubiti," je med drugim dejal Zasavec in na koncu dejal: "Lep klanec. Morda bom naslednjič še boljši."

Za vodilnim Thomasom Roglič pred zadnjim tednom zaostaja dve minuti in 38 sekund, Froome ima pred slovenskim asom 59 sekund naskoka, Dumoulin pa 48. Peti Romain Bardet si je doslej prikolesaril 43 sekund zaostanka, šesti Mikel Landa pa minuto in štiri sekunde. "Prepričan sem, da je lahko ob koncu dirke na zmagovalnem odru," sicer o možnostih slovenskega kolesarja meni športni direktor Frans Maassen.

V oddaji Lance Armstrong zgrožen ob Rogličevem posnetku

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:55 29. Julij 2018.

    Ni za verjet , kajti če bi moštveni kronometer vzeli zares, bi bil sedaj na stopničkah !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.