Tako so Srbi pričakali svoje olimpijce

Srbska reprezentanca je v Riu blestela predvsem v ekipnih športih, skupno pa je domov prinesla osem medalj.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Srbije je v Riu osvojila dve zlati, štiri srebrne in dve bronasti odličji. V posamičnih športih so kolajne osvojili rokoborec Davor Štefanek (zlato), taekwandoistka Tijana Bogdanović (srebro), kajakaški dvojec Milenko Zorić/Marko Tomićević (srebro) in skakalka v daljino Ivana Španović (bron).

A težje kot dobrega posameznika je vzgojiti dobro ekipo in Srbi so najbolj ponosni prav na ekipne medalje. V košarki so vzeli srebro v moški in bron v ženski konkurenci, odbojkarice so se okitile s srebrom, vaterpolisti pa z zlatom.

Več kot polovica z medaljo

Skupno je Srbija na igre poslala 103 športnike, kar 53 pa se jih je domov vrnilo z medaljami. Na lestvici medalje glede na število prebivalcev je Srbija (okrog 7 mio. preb.) končala na 15. mestu, pred njo sta bili tudi Hrvaška (6. mesto) in Slovenija (7. mesto). A vendarle imajo medalje v ekipnih športih precej večji odmev v svetovni javnosti in temu primerno je zadovoljstvo v državi.

Ob prihodu večine odlikovanih olimpijcev domov z letalom družbe Fly Dubai so jim na letališču Nikola Tesla v Beogradu pripravili poseben sprejem. Vožnjo letala na pristajalni stezi so namreč pozdravili z vodnima topovoma, tako da je letalo zapeljalo skozi vodni obok.

Kako je vse skupaj zgledalo iz notranjosti letala si lahko ogledate na priloženem posnetku.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.