Šport
15 ogledov

Tako so Srbi pričakali svoje olimpijce

vodni top letališče Nikola Tesla Beograd olimpijci Srbija Rio 2016 PrtSc
Srbska reprezentanca je v Riu blestela predvsem v ekipnih športih, skupno pa je domov prinesla osem medalj.

Reprezentanca Srbije je v Riu osvojila dve zlati, štiri srebrne in dve bronasti odličji. V posamičnih športih so kolajne osvojili rokoborec Davor Štefanek (zlato), taekwandoistka Tijana Bogdanović (srebro), kajakaški dvojec Milenko Zorić/Marko Tomićević (srebro) in skakalka v daljino Ivana Španović (bron).

A težje kot dobrega posameznika je vzgojiti dobro ekipo in Srbi so najbolj ponosni prav na ekipne medalje. V košarki so vzeli srebro v moški in bron v ženski konkurenci, odbojkarice so se okitile s srebrom, vaterpolisti pa z zlatom.

Več kot polovica z medaljo

Skupno je Srbija na igre poslala 103 športnike, kar 53 pa se jih je domov vrnilo z medaljami. Na lestvici medalje glede na število prebivalcev je Srbija (okrog 7 mio. preb.) končala na 15. mestu, pred njo sta bili tudi Hrvaška (6. mesto) in Slovenija (7. mesto). A vendarle imajo medalje v ekipnih športih precej večji odmev v svetovni javnosti in temu primerno je zadovoljstvo v državi.

Ob prihodu večine odlikovanih olimpijcev domov z letalom družbe Fly Dubai so jim na letališču Nikola Tesla v Beogradu pripravili poseben sprejem. Vožnjo letala na pristajalni stezi so namreč pozdravili z vodnima topovoma, tako da je letalo zapeljalo skozi vodni obok.

Kako je vse skupaj zgledalo iz notranjosti letala si lahko ogledate na priloženem posnetku.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.