Tako visoko je pristal Čeferin

Foto: EPA Gianni Infantino Foto: EPA karl heinz rummenigge Foto: EPA aleksander čeferin Foto: Profimedia Richard Scudamore Foto: EPA jorge mendes
Spletni portal ESPN FC je objavil seznam 50 najvplivnejših imen iz sveta nogometa.
Oglej si celoten članek

Prvo mesto na seznamu najvplivnejših posameznikov iz sveta nogometa je zasedel predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, ki je po pisanju ESPN FC povrnil ugled svetovni nogometni zvezi, katerega je močno načela afera velikih razsežnosti z nekdanjim predsednikom Seppom Blatterjem in drugimi visokimi funkcionarji v glavnih vlogah.

Drugo mesto na seznamu je zasedel direktor Bayern Münchna in predsednik združenja evropskih nogometnih klubov Karl-Heinz Rummenigge

Ameriški spletni portal je veliko čast izkazal najvplivnejšemu slovenskem funckionarju Aleksandru Čeferinu, predsedniku Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je nasledil odstavljenega Michela Platinija.

"Med izzivi, s katerimi se srečuje Čeferin, je naraščanje moči nogometnih klubov, ki zahtevajo več denarja in ugodnejše razporeditev virov v njihovo korist," so zapisali pri ESPN FC. "Od Čeferina se pričakuje, da bo pomagal manjšim nogometnim zvezam, ki so podprle njegovo kandidaturo. Usposobljenega pravnika čaka velik test njegovih diplomatskih veščin," so dodali.

Prvo peterico zaokrožujeta izvršni predsednik Premier League Richard Scudamore na četrtem in nogometni agent Jorge Mendes na petem mestu.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.