Takšna so najnovejša poročila o stanju nesrečnega kolesarskega asa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Colbrelli se je že vrnil v domovino.
Oglej si celoten članek

Italijanski kolesar Sonny Colbrelli, ki se je zgrudil v ponedeljek po koncu prve etape dirke po Kataloniji, se je vrnil v domovino. Iz njegove ekipe Bahrain Victrious so sporočili, da so mu v bolnišnici v Gironi po stabilnem stanju dali zeleno luč za pot domov.

Iz ekipe so še dodali, da bo v prihodnjih dneh Colbrelli, ki so ga morali celo oživljati z defibrilatorjem, opravil nove preiskave v centru za kardiovaskularne bolezni. Zaenkrat namreč še vedno ni znano, kaj je v ponedeljek povzročilo srčni zastoj, ki bi ga skorajda stal življenja.

Colbrelli se je namreč brezzavesten zgrudil v ciljnem prostoru prve etape (katero je končal na drugem mestu), kjer mu je na pomoč nemudoma priskočilo zdravniško osebje, po 45-minutni oskrbi na prizorišču pa so ga z rešilcem odpeljali v bližnjo bolnišnico v Gironi.

Iz ekipe so nato v naslednjih dneh potrdili, da je Colbrelli utrpel nestabilno srčno aritmijo, ki je zahtevala celo defibrilacijo, medtem ko naj bi začetni testi pokazali, da ni nobenih znakov za zaskrbljenost, vendar z nadaljnjimi pregledi niso uspeli prepoznati osnovnega vzroka incidenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.