Takšni so posnetki tragične nesreče jugoslovanskega košarkarskega velikana

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V prometni nesreči je umrl eden največjih makedonskih košarkarjev vseh časov.
Oglej si celoten članek

V sredo nas je tragično zapustil nekdanji jugoslovanski reprezentant ter eden največjih makedonskih košarkarjev vseh časov, Blagoja Georgievski, ki je v 70. letu starosti umrl v prometni nesreči.

Legendarni košarkar naj bi izgubil oblast nad svojim vozilom na mokri, spolzki cesti. Njegov avtomobil se je zaletel v betonsko ogrodje, ki je ločevalo oba pasu ceste. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi Georgievski, ki je bil v avtu sam, umrl na kraju nesreče.

Nekaj dni po njegovi prezgodnji smrti pa so se po spletu pojavili tudi prvi posnetki z mesta nesreče, na katerih se vidi silina nesreče, saj prikazujejo razbit avtomobil, oziroma kar je od njega še ostalo, v katerem je tragično preminil košarkarski velikan.

Georgievski je sicer imel zelo bogato igralsko kariero, katero je v celoti preživel pri svojem Rabotničkem iz Skopja, za katerega je igral kar 16 let ter postal največja legenda kluba.

V zelo težki konkurenci se je celo uspel izboriti za reprezentančni dres, z Jugoslavijo pa je osvojil naslov evropskega podprvaka na prvenstvu v Zahodni Nemčiji leta 1971, medtem ko je na Olimpijskih igrah v Montrealu leta 1976 osvojil srebrno medaljo.

Leta 2004 ga je doletela neverjetna čast, da je bil nosilec zastave Makedonije na Olimpijskih igrah v Atenah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.