Šport > Košarka
7964 ogledov

Takšni so posnetki tragične nesreče jugoslovanskega košarkarskega velikana

Blagoja Georgievski Reševalni pas/Twitter
V prometni nesreči je umrl eden največjih makedonskih košarkarjev vseh časov.

V sredo nas je tragično zapustil nekdanji jugoslovanski reprezentant ter eden največjih makedonskih košarkarjev vseh časov, Blagoja Georgievski, ki je v 70. letu starosti umrl v prometni nesreči.

Legendarni košarkar naj bi izgubil oblast nad svojim vozilom na mokri, spolzki cesti. Njegov avtomobil se je zaletel v betonsko ogrodje, ki je ločevalo oba pasu ceste. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi Georgievski, ki je bil v avtu sam, umrl na kraju nesreče.

Nekaj dni po njegovi prezgodnji smrti pa so se po spletu pojavili tudi prvi posnetki z mesta nesreče, na katerih se vidi silina nesreče, saj prikazujejo razbit avtomobil, oziroma kar je od njega še ostalo, v katerem je tragično preminil košarkarski velikan.

Georgievski je sicer imel zelo bogato igralsko kariero, katero je v celoti preživel pri svojem Rabotničkem iz Skopja, za katerega je igral kar 16 let ter postal največja legenda kluba.

V zelo težki konkurenci se je celo uspel izboriti za reprezentančni dres, z Jugoslavijo pa je osvojil naslov evropskega podprvaka na prvenstvu v Zahodni Nemčiji leta 1971, medtem ko je na Olimpijskih igrah v Montrealu leta 1976 osvojil srebrno medaljo.

Leta 2004 ga je doletela neverjetna čast, da je bil nosilec zastave Makedonije na Olimpijskih igrah v Atenah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.