Takšno hitrost je dosegel Mbappe

Foto: Profimedia
Francoski nogometaš, katerega se je po tekmi z Argentino prijel vzdevek "Speedy Gonzales", je na omenjeni tekmi v neverjetnem sprintu dosegel hitrost 37 km/h. S tem je porušil rekord Svetovnega prvenstva, ki ga je do sedaj držal Cristiano Ronaldo s 34 km/h.
Oglej si celoten članek

Poleg tega, da je zabil dva gola v razmaku štirih minut ter s tem potopil Argentino, je 19-letni Kylian Mbappe navdušil nogometno javnost predvsem s svojo neverjetno hitrostjo.

Najbolj je ostal v spominu njegov sprint, s katerim je pretekel več kot polovico igrišča in ga nihče ni mogel zaustaviti na dovoljen način, tako da ga je argentinski branilec Marcos Rojo zrušil znotraj kazenskega prostora, s čimer je mladi Francoz priboril najstrožjo kazen, iz katere je Antoine Griezmann zadel za vodstvo 1:0.

Pri tem je Mbappe razvil hitrost neverjetnih 37 km/h. Za primerjavo, najhitrejši človek na svetu, Usain Bolt, ima pri teku na 100 metrov povprečno hitrost 37,58 km/h. Res je, da je to njegova povprečna hitrost, medtem ko je bila to Mbappejeva najvišja hitrost, toda mladi Francoz je to hitrost dosegel z žogo!

PSG-jev nogometni biser je tako konkretno porušil rekord tega Svetovnega prvenstva, ki ga je držal Cristiano Ronaldo, ki je v remiju Portugalske in Španije (3:3) tekel s hitrostjo 34 km/h. Izmed aktivnih nogometašev je Mbappejevo hitrost dosegel zgolj Nizozemec Arjen Robben, ki je prav tako na Svetovnem prvenstvu (v Braziliji) dosegel hitrost 37 km/h. Sledi jima Gareth Bale, kateremu so izmerili hitrost 36,9 km/h.

Mladi Francoz se je tako razvil v nočno moro za katerokoli obrambo na tem prvenstvu. V četrtfinalu je tako na vrsti urugvajska, kateri poveljuje izjemni Diego Godin. Če ga bo izkušeni Urugvajec uspel ustaviti, bomo izvedeli 6.7. ob 16:00.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.