Šport > Nogomet
5392 ogledov

Takšno hitrost je dosegel Mbappe

Mbappe
Francoski nogometaš, katerega se je po tekmi z Argentino prijel vzdevek "Speedy Gonzales", je na omenjeni tekmi v neverjetnem sprintu dosegel hitrost 37 km/h. S tem je porušil rekord Svetovnega prvenstva, ki ga je do sedaj držal Cristiano Ronaldo s 34 km/h.

Poleg tega, da je zabil dva gola v razmaku štirih minut ter s tem potopil Argentino, je 19-letni Kylian Mbappe navdušil nogometno javnost predvsem s svojo neverjetno hitrostjo.

Najbolj je ostal v spominu njegov sprint, s katerim je pretekel več kot polovico igrišča in ga nihče ni mogel zaustaviti na dovoljen način, tako da ga je argentinski branilec Marcos Rojo zrušil znotraj kazenskega prostora, s čimer je mladi Francoz priboril najstrožjo kazen, iz katere je Antoine Griezmann zadel za vodstvo 1:0.

Pri tem je Mbappe razvil hitrost neverjetnih 37 km/h. Za primerjavo, najhitrejši človek na svetu, Usain Bolt, ima pri teku na 100 metrov povprečno hitrost 37,58 km/h. Res je, da je to njegova povprečna hitrost, medtem ko je bila to Mbappejeva najvišja hitrost, toda mladi Francoz je to hitrost dosegel z žogo!

PSG-jev nogometni biser je tako konkretno porušil rekord tega Svetovnega prvenstva, ki ga je držal Cristiano Ronaldo, ki je v remiju Portugalske in Španije (3:3) tekel s hitrostjo 34 km/h. Izmed aktivnih nogometašev je Mbappejevo hitrost dosegel zgolj Nizozemec Arjen Robben, ki je prav tako na Svetovnem prvenstvu (v Braziliji) dosegel hitrost 37 km/h. Sledi jima Gareth Bale, kateremu so izmerili hitrost 36,9 km/h.

Mladi Francoz se je tako razvil v nočno moro za katerokoli obrambo na tem prvenstvu. V četrtfinalu je tako na vrsti urugvajska, kateri poveljuje izjemni Diego Godin. Če ga bo izkušeni Urugvajec uspel ustaviti, bomo izvedeli 6.7. ob 16:00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.