Šport > Nogomet
3295 ogledov

Nogometaš po izpadu prejel grožnje s smrtjo

Ighalo
Nogometaš Nigerije je po izpadu s Svetovnega prvenstva v Rusiji prejel grožnje s smrtjo.

Nogometaše Nigerije je zgolj pet minut delilo od uvrstitve v osmino finala Svetovnega prvenstva. A nato je sledil šok! Marcus Rojo je zabil za zmago Argentine ter uvrstitev v izločilne boje, "Superorle" iz Nigerije pa je žalostne ter praznih rok poslal domov. 

Nekateri pa so v svoji žalosti prečkali mejo dobrega okusa. Nigerijski napadalec Odion Ighalo in njegova družina so namreč prejeli grožnje s smrtjo s strani nepoznanih "navijačev", ki največjo krivdo za izpad s Svetovnega prvenstva pripisujejo prav nekdajnjemu napadalcu Watforda, saj je ta zapravil kar lepo število priložnosti in je Mundial končal brez doseženega zadetka.

Še posebej pa si ne bo po dobrem zapomnil tekme proti Gavčem, kjer je ob rezultatu 1:1 zapravil dve krasni priložnosti za vodstvo Nigerije ter tako dopustil Argentincem možnost, da se z golom Roja v izdihljajih tekme prebijejo naprej.

"Opravičujem se celotni Nigeriji ter svojim soigralcem. Prevzemam popolno odgovornost za ta poraz, ker če bi zabil iz priložnosti, ki sem jih imel, bi se tekma odvila v popolnoma drugačni smeri. To je bil žalosten dan za mene, moje soigralce ter celo nacijo," se je že takoj po tekmi z Argentino oglasil Ighalo.

Toda nekaterim opravičilo Ighaloja ni bila dovolj, zato se je na naslov napadalca Nigerije vsul plaz sporočil z grožnjami. Šli so celo tako daleč, da so mu grozili tudi s smrtjo.

"Za vse, ki me želite ubiti, prosim vas, tudi jaz sem od nekoga otrok. Dali smo vse od sebe, toda stvari se ne odvijejo vedno tako, kot bi si želeli. Biti na Svetovnem prvenstvu je bila sijajna izkušnja in užival sem v vsaki sekundi. Življenje gre naprej," je sporočil Ighalo.

Nigerijci tako niso uspeli ponoviti uspeh s prejšnjega Mundiala, ko se jim je uspelo uvrstiti v osmino finala, kjer so izpadli proti Franciji. Ighalo je za njihovo reprezentanco vpisal 22 nastopov ter dosegel 4 gole, trenutno pa je član kitajskega Changchun Yataia, v katerega je za 20 milijonov evrov prestopil iz Watforda.

Skomina Svetovno prvenstvo Mundial 2018 Skomina pokazal prvi rdeči karton na svetovnem prvenstvu

To je že drugi primer, da se tekom Svetovnega prvenstva v Rusiji grozi igralcem s smrtjo. To se je pripetilo že Kolumbijcu Carlosu Sanchezu, ker je proti Japonski zakrivil najstrožjo kazen ter prejel tudi rdeči karton že v tretji minuti tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice