Šport > Nogomet
2115 ogledov

Legenda: Özil je kot mrtva žaba!

Özil Reševalni pas/Twitter
Nekdanji legendarni nemški nogometaš Mario Basler je močno udaril po Mesutu Özilu.

Nemška nogometna reprezentanca je izgubila proti Južni Koreji ter se tako prvič v 80-letni zgodovini Svetovnih prvenstev poslovila po skupinskem delu. Izpad z Mundiala je seveda pretresel nemško javnost, ki je svoje nogometaše zalila s plazom kritik.

Svoje mnenje je izrazil tudi legendarni nemški reprezentant Mario Basler, ki je z vso silo udaril po enem izmed največjih zvezdnikov Elfa, Mesutu Özilu. Basler je bil svoj čas poznan po svoji kreativnosti ter odlični tehniki in ravno Özil bi moral stopiti v njegove čevlje, a je na prvenstvu popolnoma odpovedal.

Basler | Avtor: Epa Epa

"Moram ponoviti to, kar stalno pravim. Özil je zelo precenjen igralec. Pa njegova govorica telesa je kot pri mrtvi žabi," se ni zadrževal Basler.

"Če pogledate tekmo proti Mehiki in na kakšen način je igral obrambo, pa to je patetično. To je bilo v stilu 'vzamite žogo  in igrajte'. To ni obramba," je bil jezen Basler, kateremu ni jasno, zakaj Joachim Löw stalno forsira Özila. 

"Prava skrivnost je, zakaj Löw stalno uporablja Özila. Na velikih tekmah ne boste videli ničesar od njega. On zabija proti Luksemburgu, a na pomembnih tekmah ga ne bo nikjer," je zaključil Basler.

Z izpadom s Svetovnega prvenstva se tako za Özila zaključuje katastrofalna sezona, kjer se ni izkazal niti z reprezentanco, niti s svojim Arsenalom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.