Dragić spet sijajen, nato se je zgodilo

Foto: Epa goran dragić
Slovenski košarkarski zvezdnik se je poškodoval v izdihljajih srečanja z Boston Celtics.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Luka Dončić z Dallas Mavericks na svoji tretji tekmi po koronavirusnem premoru v severnoameriški košarkarski ligi NBA prišel do prve zmage; Dallas je s 114:110 ugnal Sacramento, je zmago vknjižil tudi Goran Dragić z Miami Heat. Kapetan zlate slovenske vrste z eura 2017 je s soigralci s 111:106 premagal Boston Celtics.

Nov rekord Dončić izgubil Porzingisa, a odigral pošastno tekmo

Čeprav so košarkarji Miamija nastopili brez Jimmyja Butlerja, ki si je poškodoval gleženj na prejšnji tekmi, so Keltom pokazali, da se ne bodo kar predali v boju za številko 3 v vzhodni konferenci. Bam Adebayo je zbral 21 točk in 12 skokov.

"Veliko fantov je danes pokazalo pravi karakter. Te tekme ne bi dobili, če bi dobro igrala le dva ali trije košarkarji. Danes so se res izkazali in točno to bomo potrebovali tudi na naslednjih tekmah," je svoje varovance po tekmi pohvalil trener Miamija Eric Spoelstra.

Viralen hit Dončić se je osmešil, obroč je rekel ne!

Duncan Robinson je k zmagi dodal 21 točk, Dragić, ki je bil ključen v odločilnih trenutkih tekme, v zadnjih sekundah pa je za nekaj sivih las poskrbel z zvinom gležnja in s predčasno potjo v slačilnico, jih je zbral 20 s klopi, Kelly Olynyk 15, Tyler Herro pa 11.

Dragić je v zadnjih sekundah nerodno pristal na levem gležnju in odšepal v slačilnico, a je rentgenski pregled pokazal, da so kosti ostale cele, poroča ameriški ESPN. Za zdaj še ni jasno, ali bo Slovenec nared za četrtkovo tekmo z Milwaukee Bucks.

"Umazan si!" Dragiću očitajo, da je storil veliko svinjarijo

Slovenski veteran je po tekmi na Twitterju pohvalil soigralce. "Super smo se pobrali danes! Ponosen sem na soigralce, kako so prevzeli odgovornost!"

Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona s 23 točkami, Jaylen Brown je zbral 13 točk in deset skokov, Gordon Hayward in Kemba Walker pa sta vsak prispevala po 15 točk.

Dragić je v 28 minutah zbral 20 točk, tri skoke, tri podaje in dve ukradeni žogi ob 40-odstotnem metu iz igre (4/10) in 43-odstotnem metu za tri točke (3/7).

Ga prepoznate? "Se mi meša ali paradižnik izgleda kot ...?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.