Takšno kazen je prejela trojica, ki je do smrti pretepla hrvaškega rokometaša

Foto: facebook RK Butel
Foto: facebook RK Butel
Trojica, ki je do smrti pretepla hrvaškega rokometaša Tota, je bila v Skopju obsojena na zaporno kazen.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Skopju je Angela Georgievskega, Klementino Lefkovsko in Andreja Kostovskega spoznalo za krive uboja hrvaškega rokometaša Denisa Tota. Prvoobtoženemu Georgievskemu in Klementini Lefkovski je prisodilo 18 let zapora, Kostovskemu pa 16. Trojica je Tota do smrti pretepla aprila letos.

Sodbo je izrekel sodni svet pod vodstvom sodnice Elene Ilijevske-Josifović in še ni pravnomočna, saj imajo obsojeni pravico do pritožbe na vrhovno prizivno sodišče v Skopju.

Različne informacije Smrt hrvaškega športnika: pretep ali srčni zastoj?

K izvršitvi zločina sta po mnenju sodnice najbolj prispevala Georgievski in Lefkovska. Za Georgevskega je dejala, da je Tota udaril prvi, Lefkovska pa ga je udarjala najbolj.

Poleg zaporne kazni je sodišče določilo tudi denarno odškodnino za družino ubitega rokometaša, devet milijonov denarjev (okrog 145.000 evrov) za mamo in očeta ter osem milijonov denarjev (okrog 130.000 evrov) za brata Denisa Tota. Skupna odškodnina bi morala biti izplačana v šestih mesecih od pravnomočnosti sodbe.

Po razglasitvi sodbe je tožilstvo zahtevalo, da sodišče obsojenim podaljša pripor do pravnomočnosti sodb.Sojenje trojici je trajalo manj kot tri mesece. Začelo se je 5. septembra.

Denis Tot Hrvaški rokometaš umrl zaradi preprodajalca drog rojenega v Mariboru

Napad na Tota se je zgodil 7. aprila pred nočnim klubom Privilege v makedonski prestolnici. Posnetki kamere pred nočnim lokalom so pokazali, da je 29-letni Georgievski 27-letnega Tota dvakrat udaril, Hrvat pa je padel na tla in nepremičen obležal. Čeprav je bil brez zavesti, sta ga 19-letni Kostovski in takrat 18-letna Lefkovska začela brcati. Ko so se zavedli resnosti položaja, so ga začeli oživljati, ker jim to ni uspelo, pa so pobegnili.

Georgievski, ki je bil rojen v Mariboru, je dobro znan tudi policiji v Sloveniji. Leta 2016 je v Mariboru trčil v pet avtomobilov, nato pa pobegnil, vendar ga je policija ujela, potem pa ugotovila, da je bil član skupine, ki se je ukvarjala s preprodajo mamil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.