Šport
6593 ogledov

Smrt hrvaškega športnika: pretep ali srčni zastoj?

rokometna žoga rokomet Žurnal24 main
Mediji na Hrvaškem in Makedoniji z različnimi zapisi o smrti 27-letnega rokometaša.

Hrvaški rokometaš Denis Tot, ki je bil član kluba Butel Skopje, je včeraj v jutranjih urah umrl v bolnišnici v glavnem makedonskem mestu. Po prvotnih informacijah naj bi jo 27-letni športnik skupil v pretepu v enem izmed nočnih klubov.

Takšno verzijo dogodkov so sprva zapisali tudi makedonski in hrvaški mediji, a so pri policiji v Skopju zatrdili, da na telesu umrlega ni bilo vidnih znakov udarcev. Tudi iz bolnišnice so kasneje prišle informacije, da je Tot umrl zaradi zastoja srca.

"Denis je umrl zaradi srčne kapi in ne zaradi kakršnihkoli telesnih poškodb, pretepa in ostalih neumnosti, ki so se pojavljale v tem dnevu," je na socialnih omrežjih zapisal še brat umrlega.

A pri Telma TV, njihovo poročanje je povzel tudi Index.hr, so prepričani v drugačen scenarij. Omenjeni makedonski medij se sklicuje na poročilo zdravnika sodne medicine, obdukcija naj bi pokazala, da je Tot zaradi udarca v glavo utrpel težko poškodbo možganov, ta pa je bila usodna.

Telma TV se je obrnila tudi na tožilstvo v Skopju, ki je o primeru že obveščeno in čaka na dokumentacijo, da bi odprlo primer. Vanj naj bi bile vpletene tri osebe, dve, mladenič in mladenka sta že v priporu, tretja pa naj bi bila na begu. Vsi naj bi bili v isti družbi z rokometašem, ob odhodu iz nočnega kluba pa je prišlo do pretepa. Po njem je Tot obležal v nezavesti. Njegovo telo je videl zaposleni v klubu in poklical zdravniško pomoč.

Tot je v karieri branil barve Bjelovarja, Poreča, nekaj časa pa je bil tudi član nekdanjega španskega prvaka Ademarja iz Leona. Pred Makedonijo je igral še v Avstriji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.