Takšno napako je storila obramba Barce za poraz v Cadizu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Barcelone znova poraženi.
Oglej si celoten članek

Napaka v obrambi Barcelone je prinesla prvo zmago Cadiza proti katalonskemu velikanu v zadnjih tridesetih letih. Pred tokratnim uspehom z 2:1 so namreč nogometaši z juga Španije nazadnje medsebojni obračun dobili leta 1991. Četa Romana Koemana se je pred nedeljskimi tekmami La Lige nahajala na sedmem mestu, 12 točk za Atletico Madridom. Ta je z izjemnim Janom Oblakom na desetih tekmah zabeležil osem zmag in dva remija, prejel pa le dva zadetka.

Za četrti poraz Barcelone, ob tem ima še štiri zmage in dva neodločena izida, sta kriva neučinkovitost v napadu in katastrofalna poteza francoskega branilca Clémenta Lengleta. Ta je slabo reagiral po podaji Jordija Albe iz avta, vse skupaj je nato poskušal rešiti še vratar Marc-André ter Stegen, a je bil tudi on premalo odločen ob dvoboju z nekdanjim napadalcem Manchester Cityja Alvarom Negredom. Ta se je nato z lahkoto izognil še drsečemu startu in okroglo usnje poslal v mrežo.

"Neoprostljiv poraz Barcelone na stadionu Ramona de Carranze. Vrč hladne vode v obraz vseh Kataloncev. Posamične napake so pokopale Barcelono, ki je bila daleč od idealne predstave. Cadiz je bil poln samozavesti, to se je videlo v načinu branjenja. V vsakem primeru je bil ta boljši od Barceloninega," so o tekmi zapisali pri Mundo Deportivu.

"Grozljiva napaka Albe, Lengleta in Ter Stegna je povzročila ta težek poraz in omogočila veteranu Negredu, da zruši Barcelono. Prvenstvo že zdaj izgleda izgubljeno, Barcelona pa ne izgleda nič boljše," so še dodali.

Plačilo zamuja Prvi človek Barcelone: Jaz bi Messija prodal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.