Tavčarju in Šeglovi norma za OI

Foto: Boštjan Erjavec
Foto: Boštjan Erjavec
Plavalec Ljubljane Anže Tavčar je na EP v Londonu z osebnim rekordom 49,27 izpolnil slovensko normo za nastop na OI v Rio de Janeiru in se kot 15. prebil v popoldanski polfinale. Državni rekord Petra Mankoča je Tavčar zgrešil za vsega pet stotink sekunde, osebnega pa popravil za dobre štiri desetinke.
Oglej si celoten članek

Svoje cilje je izpolnila tudi ženska štafeta na 4 x 200 m prosto, ki je v predtekmovanju z 8:02,96 odsvojila šesto mesto in naredila velik korak proti Riu. Janja Šegel, Tjaša Pintar, Nastja Govejšek in Anja Klinar bodo popoldan skušale izid še popraviti, kar bi bil nov kamenček v mozaiku napoti v Brazilijo, saj se z izjemo 12 že uvrščenih reprezentanc vse ostale po časih borijo za štiri prosta mesta na igrah. Že v prvi predaji je 15-letna Janja Šegel z 1:59,94 dosegla tudi slovensko normo za OI, s čimer se ji obeta, da v Riu nadomesti Govejškovo in zavzame mesto najmlajše slovenske olimpijke v odpravi.

Tavčar in Šeglova sta po Damirju Dugonjiću, Anji Klinar, Tjaši Oder, Tjaši Vozel in Martinu Bauu že šesti in sedmi slovenski plavalec z normo za Brazilijo. Na 200 m prsno je nastopila tudi Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in osvojila 32. mesto. Olimpijsko normo je na 100 m delfin lovila Velenjčanka Govejškova, ki je bila tri četrtine razdalje že na poti v Brazilijo, v zadnjih nekaj metrih pa ji je zmanjkalo moči.

Bau se je z 8:03,35 približal osebnemu rekordu na 800 m prosto in bil 19. Grega Popović je bil z 8:14,56 in 22. mestom daleč od izida, ki ga je dosegel v Banji Luki, a priznal, da mu forma že pada, kot novinec v ekipi pa je bil vesel predvsem vseh izkušenj, ki si jih je nabral na EP.

Popoldan boi ob 19. uri v finalu na 800 m prosto nastopila še Odrova, četrta v kvalifikacijah te discipline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.