Šport
43 ogledov

Tavčarju in Šeglovi norma za OI

Tjaša Oder Boštjan Erjavec
Plavalec Ljubljane Anže Tavčar je na EP v Londonu z osebnim rekordom 49,27 izpolnil slovensko normo za nastop na OI v Rio de Janeiru in se kot 15. prebil v popoldanski polfinale. Državni rekord Petra Mankoča je Tavčar zgrešil za vsega pet stotink sekunde, osebnega pa popravil za dobre štiri desetinke.

Svoje cilje je izpolnila tudi ženska štafeta na 4 x 200 m prosto, ki je v predtekmovanju z 8:02,96 odsvojila šesto mesto in naredila velik korak proti Riu. Janja Šegel, Tjaša Pintar, Nastja Govejšek in Anja Klinar bodo popoldan skušale izid še popraviti, kar bi bil nov kamenček v mozaiku napoti v Brazilijo, saj se z izjemo 12 že uvrščenih reprezentanc vse ostale po časih borijo za štiri prosta mesta na igrah. Že v prvi predaji je 15-letna Janja Šegel z 1:59,94 dosegla tudi slovensko normo za OI, s čimer se ji obeta, da v Riu nadomesti Govejškovo in zavzame mesto najmlajše slovenske olimpijke v odpravi.

Tavčar in Šeglova sta po Damirju Dugonjiću, Anji Klinar, Tjaši Oder, Tjaši Vozel in Martinu Bauu že šesti in sedmi slovenski plavalec z normo za Brazilijo. Na 200 m prsno je nastopila tudi Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in osvojila 32. mesto. Olimpijsko normo je na 100 m delfin lovila Velenjčanka Govejškova, ki je bila tri četrtine razdalje že na poti v Brazilijo, v zadnjih nekaj metrih pa ji je zmanjkalo moči.

Bau se je z 8:03,35 približal osebnemu rekordu na 800 m prosto in bil 19. Grega Popović je bil z 8:14,56 in 22. mestom daleč od izida, ki ga je dosegel v Banji Luki, a priznal, da mu forma že pada, kot novinec v ekipi pa je bil vesel predvsem vseh izkušenj, ki si jih je nabral na EP.

Popoldan boi ob 19. uri v finalu na 800 m prosto nastopila še Odrova, četrta v kvalifikacijah te discipline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.