Šport
51 ogledov

Mladinka devet stotink od polfinala

EP v plavanju London EPA
Drugi dan evropskega prvenstva v plavanju je z mladinskim rekordom 55,71na 100 m prosto presenetila 14-letna plavalka Fužinarja Janja Šegel, ki je pristala na 22. mesto, od polfinala in prvega popoldanskega nastopa v karieri pa jo je v prestižni disciplini ločilo vsega devet stotink sekunde.

"Za prvi nastop na evropskem prvenstvu je to dobro in lahko sem zadovoljna, čeprav je bilo pred startom tudi malo treme. Pomembne tekme me še čakajo, saj na 200 m prosto lovim olimpijsko normo," je po tekmi povedala mlada Korošica Janja Šegel, lani s petimi zlatimi medaljami prva zvezdnica Evropskega festivala evropske mladine v Tbilisiju.

Z osebnim rekordom po dolgem času in dosežkom 56,22 v isti disciplini je bila zadovoljna tudi Radovljičanka Tjaša Pintar, ki je pristala na 40. mestu. "Zame je bilo to ogrevanje. Pomembne tekme bodo 200 m prosto in mešano ter seveda štafeta."

Vozlova razočarala

Daleč od pričakovanj je bila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde. Z 1:10,16 na 100 m prsno je bila od osebnega rekorda oddaljena 2,2 sekunde in osvojila 29. mesto, s sekundo boljšim dosežkom pa je bil dosegljiv tudi polfinale. "Ne vem, kaj naj rečem. Sem veliko za pričakovanji, čeprav je bil občutek v vodi popolnoma drugačen in ne vem, kaj je šlo narobe. Posebej zato, ker mi je šlo na razplavanjih dobro. Čaka me še 50 in 200 m prsno in gremo naprej," je bila po nastopu kratka Vozlova.

Bolj zadovoljen je bil z 38. mestom in dosežkom 1:50,30 na 200 m prosto Anže Tavčar iz PK Ljubljana, ki je na ta način doživel svoj krst v članski reprezentanci. "Vesel sem, da sem bil blizu osebnega rekorda, s čimer sem zadovoljen. Višje cilje imam na 100 m prosto, kjer se želim čim bolj približati izidu 49,0, zato danes nisem dal vsega od sebe. Danes je bilo tudi malo treme, zdaj pa mislim, da bomo vsi počasi bolj sproščeni," pa je svoje plavanje videl Tavčar, ki si na 100 m prosto želi tudi normo za nastop na olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.