Šport
65 ogledov

Dugonjić zlahka v polfinale

sport 21.05.12. Damir Dugonjic, slovenski plavalec, Damir Dugonjic of Slovenia c EPA
Slovenci so opravili s petkovim predtekmovanjem na EP v plavanju v izraelski Netanyi. Suvereno je nalogo na 100 m prsno opravil Ravenčan Damir Dugonjić, ki v tej disciplini brani bron z zadnjega EP, saj se je z 58,08 kot četrti gladko prebil v popoldanski nastop.

Izstopali so Britanec Adam Peaty z dosežkom 57,03, Litovec Gledrius Titenis s 57,08 in prvak na 200 m prsno Nemec Marco Koch z izidom 57,36, a večina vključno z Dugonjićem vsaj zjutraj še ni pokazala vsega.

"V redu je. Želel sem plavati v stopnjevanju. Ne vem, kako sem začel, morda malo prepočasi, a samo plavanje se mi je zdelo dobro. Na koncu sem videl, da je nekdo spredaj, da gre na polno, želel sem ga ujeti, a je bilo takrat že prepozno," je bil po predtekmovanju zadovoljen 27-letni Korošec.

Popoldan v evropski plavalni eliti bo težji: "Treba bi plavati veliko hitreje. Že zjutraj sta šla dva plavalca 57,0 in popoldan bo treba tekmovati, da bom sploh dobil možnost, da se borim tudi v finalu."

Vovkova in Vozlova brez polfinala

Že pred Dugonjićem sta na 100 m prsno nastopili tudi Tjaša Vozel in Tara Vovk. Prva je bila z najboljšim letošnjim dosežkom 1:07,30 19., od polfinala je bila oddaljena vsega 17 stotink, mladinka Vovkova pa je z 1:08,35 zasedla 22. mesto.

"Počutila sem se kar dobro, predvsem na prvih 50 metrih. Morda sem se res malo preveč vozila v obrate, a dosegla sem letos najboljši izid, saj v sezoni še nisem plavala pod 1:08 in zato nisem razočarana, bi pa lahko prišla tudi v polfinale," po nastopu dejala Vozlova.

"Niso se mi izšli obrati in tam sem izgubila kar nekaj časa, a vseeno je bilo v redu. Plavati je bilo tudi danes kar težko, a vseeno lažje kot ob prvem nastopu na 50 m prsno," je po tekmi povedala mladinka Vovkova, ki je tako še drugič v karieri nastopila v članski eliti.

V soboto bodo slovenske barve branili Robert Žbogar na 50 m delfin, Martin Bau na 100 m prosto, Gaja Natlačen na 200 m prosto, Gaja Natlačen na 100 m delfin in Anja Klinar na 200 m mešano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.