Šport
120 ogledov

Slovenka kot za stavo ruši rekorde

Nastja Govejšek OKS Nastja Govejšek
Nastja Govejšek je na evropskem prvenstvu v plavanju zabeležila še tretji državni rekord in se na 100 m delfin uvrstila v polfinale.

Velenjčanka Nastja Govejšek na evropskem prvenstvu v plavanju v Izraelu ohranja odlično formo. Na 100 m delfin je s 58,54 svoj osebni in državni rekord, dosežen pred letom dni na svetovnem prvenstvu v Dohi izboljšala za natanko tri desetinke sekunde in se kot 16. prebila v popoldanski polfinale. V Netanyi je bil to že tretji rekord te plavalke.

"Zelo sem vesela še tega rekorda in veselim se popoldanskega plavanja, ker sem popoldan po navadi še hitrejša, saj imam boljši občutek za zavesljaj. Res mi gre doslej zelo dobro in od ostanka EP veliko pričakujem," je menila tekmovalka, ki jo v nedeljo čaka še tekma na 50 m prosto.

Anja Klinar je na 200 m mešano z 2:11,46 osvojila 16. mesto na 200 m mešano in končala nastop, saj v 200-metrskih disciplinah polfinala ni.

Robert Žbogar je na 50 m delfin dosegel osebni rekord 23,66 in bil 19., kar je potrditev dobre forme pred nedeljsko tekmo v paradni disciplini 200 m delfin. Polfinale, ki ga niti ni pričakoval, se mu je izmuznil za šest stotink sekunde, zapravil pa jih je s ponesrečenim prihodom v cilj.

Gaja Natlačen je uspešno opravila generalko pred tekmo na 400 m prosto in danes z 1:58,66 osebni rekord na 200 metrski razdalji popravila za več kot sekundo in pol ter osvojila 17. mesto. Natlačnova je postala 11. slovenska plavalka v zgodovini, ki je 200 m prosto preplavala v manj kot dveh minutah, na večni lestvici pa se je prebila na šesto mesto.

Mariborčan Martin Bau tukaj že trenira za mariborski miting, saj je z nastopoma na 400 in 1500 m prosto, tam je dosegel državna rekorda in osvojil deveti mesti, bilo zanj prvenstva v pravem pomenu besede konec. Na 100 m prosto je bil danes s 50,52 49.

Popoldan bo ob 17.35 v finalu na 100 m prsno nastopil tudi Damir Dugonjić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.