Šport
54 ogledov

Žbogar in Klinarjeva v polfinalu

Robert Žbogar EPA
Na plavalnem EP v Londonu so končani trije slovenski predtekmovalni nastopi, prepričljivo pa se je z dosežkom 1:58,36 kot deveti v polfinale na 200 m delfin uvrstil Radovljičan Robert Žbogar.

Na 200 m mešano sta nastopili še dve radovljiški plavalki, Anja Klinar se je s 18. dosežkom prebila v polfinale, Tjaša Pintar pa je bila 22.

Robert Žbogar je lovil tudi normo 1:58,16 za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, prepričljivo vodil na vseh treh obratih, na koncu pa malo popustil in norma se mu je izmuznila za pičli dve desetinki sekunde. "Začel sem zelo dobro, a na koncu nisem zdržal. Bilo je v redu za zjutraj, a če ne grem popoldan bolje od norme, na olimpijskih igrah tako ali tako nimam kaj iskati. Danes sem bil zjutraj zelo sproščen in užival na tekmi."

Kot pravi Žbogar, bo popoldan glavni cilj norma, s trenerjem pa se bo pred tem še pogovoril o spremembi taktike. "A kaj dosti ni. Doslej sem, kadar sem začel bolj zadržano, imel na koncu več moči, a ob počasnejšem začetku dosegel enak čas. Najbolj pomembno je, da bom našel tisti pravi zavesljaj, da ne porabim preveč moči in ne pokislim."

Klinarjeva je solidno opravila prvi del naloge in se prebila v polfinale, nato pa odhitela na pripravo na novo tekmo. Zadovoljna je bila mlada Pintarjeva, ki je z 2:16,69 dosegla nov osebni rekord. "Seveda moram biti z jutranjim plavanjem ob osebnem rekordu zadovoljna, želela pa sem si izid pod 2:16."

Prav ob koncu dneva bodo na na 800 metrov prosto nastopile še štiri slovenske plavalke. V predzadnji skupini Triglavnaka Špela Bohinc, v zadnji pa z ramo ob rami Ravenčanka Tjaša Oder, Klinarjeva in še ena Fužinarjeva plavalka Gaja Natlačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.