Odločitev lige NBA: Te številke odslej ne bo nosil nihče več

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri ligi NBA so se odločili upokojiti eno izmed številk.
Oglej si celoten članek

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu bodo upokojili številko 6. S tem se je vodstvo lige NBA poklonilo legendarnemu Billu Russelu, ki je v 89. letu starosti umrl 31. julija. Nekdanji center moštva Boston Celtics je skupno osvojil 11 naslovov prvaka v svoji 13-letni NBA karieri.

"Njegovi dosežki na igrišču in pionirsko delovanje na področju socialnih pravic, si zaslužijo, da se jih počasti na unikaten in zgodovinski način. Tako bomo čez celotno ligo za vedno upokojili številko 6. S tem bo Billova neverjetna kariera večno priznana," je sporočil komisar lige NBA Adam Silver.

11x prvak lige NBA Umrl eden največjih košarkarjev vseh časov

Košarkarji, ki trenutno nosijo številko 6, med njimi so na primer tudi LeBron James, Kristaps Porzingis, Alex Caruso in Montrezl Harrell, jo bodo sicer lahko zadržali, novi prišleki med elito pa dresa s šestico ne bodo mogli več obleči.

Russell je prvi košarkar, ki ga je doletelal omenjena čast, v ligi NHL na primer hokejisti že od leta 2000 ne morejo nositi številke 99, ki jo je med kariero imel Wayne Gretzky.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.