Tega All-Star igralca želijo pripeljati k Dončiću

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški mediji poročajo o zanimanju moštva Dallas Mavericks za zvezdnika Toronto Raptors.
Oglej si celoten članek

Teksaška franšiza Dallas Mavericks bo v drugi polovici meseca oktobra, ko se bo začela 76. sezona lige NBA, vstopila v četrto sezono z Lukom Dončićem.

Slovenski čudežni deček, ki v teh dneh navdušuje na olimpijskih igrah v Tokiu, je v dosedanjih treh sezonah- dokazal, da je ekipo zmožen voditi do končnice, vendar postaja vse bolj očitno, da bo za uresničitev šampionskih ambicij potreboval več pomoči. 

Po dveh zaporednih izpadih v uvodnem krogu se je v Dallasu še okrepilo prepričanje, da bo Dončić poleg Kristapsa Porzingisa, ki doslej ni upravičil visokih pričakovanj, potreboval vsaj še enega vrhunskega pomočnika, po možnosti branilca, ki bo znal kreirati svoj met, predvsem pa nekaj dodal v obrambi, kjer imajo telički velik primanjkljaj.

Foto: Epa kyle lowry Moštvo, ki ga bo po odhodu Ricka Carlisle vodil legendarni Jason Kidd, ima na voljo kar nekaj manevrskega prostora za sklepanje pogodb z novimi igralci, "presežek" finančnih sredstev pa mu omogoča, da se pri iskanju manjkajočega koščka mozaika ozira tudi po nekaterih največjih in najdražjih igralcih na svetu.

Nekaj časa se je celo šušljlo, da bi se lahko Dallasu pridružil Kawhi Leonard, zdaj pa se glasneje omenja možnost podpisa dvoletne pogodbe s Kylom Lowryjem.

Ameriški organizator igre je od sezone 2012/2013 član Toronto Raptors, s katerimi je pred dvema letoma osvojil naslov NBA prvaka. Šestkratni udeleženec All-Star tekme je v lanski sezoni za kanadsko ekipo priseval 17,2 točke, 5,4 skoka in in 7,3 podaje na tekmo.

"Mavericksi se močno trudijo, da bi med prestopnim rokom pridobili Kyla Lowryja," je nedavni kolumni razkril dobro obveščeni vir in novinar The Athletica Zach Harper. "Vsi vemo, da si želijo obdržati Tima Hardawayja Jr., toda Lowry je njihova priorieta. Odlično bi se ujela z  Dončićem, ker Lowry lahko igra brez žoge oziroma vodi napad, ko Luka potrebuje počitek. Sposoben je zadevati z vseh položajev, je odličen obramben igralec in ima vodstvene kvalitete, kakršnih si v Dallasu želijo," je dodal Harper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.