"Tega nisem pričakovala, ne vem, kaj reči"

Foto: Epa mikaela shiffrin
Najboljša smučarka na svetu je z zmago odprla svetovno prvenstvo v Areju.
Oglej si celoten članek

Mikaela Shiffrin je postala zmagovalka superveleslaloma v Areju, kjer je za dve stotinki premagala Italijanko Sofio Goggio, samo pet jih je zaostala tretjeuvrščena Švicarka Corinne Suter.

Po prvi tekmi Štuhčevo prezeblo do kosti, proga ni noben 'bav-bav'

Shiffrinova je osvojila četrti naslov svetovne prvakinje in prvega v hitrih disciplinah. Doslej je bila trikrat zlata v slalomu (2013, 2015, 2017), kjer bo tudi letos v vlogi glavne favoritinje. 

Američanka v cilju superveleslalomske tekme sploh ni mogla verjeti, da se je zavihtela na prvo mesto. "Noro, nisem pričakovala. Ne vem, kako bi vse to opisala. Razlike so bile res majhne, od Sofie sta me ločili le dve stotinki, Corinne je bila le pet stotink zadaj. Imela sem srečo z razmerami. To je noro. Ne vem, kaj bi povedala," je dejala komaj 23-letna smučarka.

Padec Vonnove Goggia šokirana, Shiffrinova ni mogla gledati

"Vedela sem, da je bila Sofia pred mano zelo agresivna in hitra, vedela sem tudi, da je bila zelo hitra Corinne. Ampak to je svetovno prvenstvo. Če hočeš zmagati, moraš biti agresiven, vedela sem, da moram, če sem želela biti hitra, veliko tvegati. Ob tem bi se zahvalila ekipi, trenerjem, ki so si res dobro ogledali progo, tako da sem vedela, kje je najhitrejša linija, vedela sem, kje bo šla zmagovita linija. Ampak vseeno ni bilo lahko, saj je bila tekma res zahtevna," je še razkrila.

Prvo dejanje Grd padec in neslaven konec "zlomljene" Vonnove

Foto: Epa mikaela shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.