Tega vaš sosed gotovo ne trenira pred hišo

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Športniki poskušajo ohranjati visok nivo pripravljenosti. Nekateri se morajo bolj potruditi kot drugi.
Oglej si celoten članek

V dneh pandemije sars-cov-2 se je športni svet ustavil, vrhunski tekmovalci pa so primorani v improvizirane trenažne metode.

Pri nekaterih panogah, posebej v individualnih športih brez kontakta, je ustvarjanje ustreznih pogojev lažje kot pri drugih. Zelo omejene so možnosti za kolektivne športe, pa tudi za nekatere tehnične discipline z manj dostopnimi pripomočki.

"Opravičujem se ..." 260 milijonov ljudi ne more verjeti svojim očem

Atletska disciplina skoka ob palici gotovo spada med tiste, ki jih težje treniramo doma. A s tem se očitno ne strinja eden najboljših na svetu - Renaud Lavillenie.

Francoz, ki je z znamko 6,16 m do nedavnega držal svetovni rekord, na svojem domu na jugozahodu države vadi svojo veščino in se pri tem dobro zabava.

Njegov najboljši poskus je dosegel 5,61 metra, posnetek skoka pa je pospremil z zvokom aplavza in komentiranjem.

33-letni Lavillenie je na olimpijskih igrah v Londonu 2012 osvojil zlato, štiri leta kasneje v Riu pa bron. Štirikrat je bil svetovni prvak v dvorani, trikrat evropski prvak na prostem in štirikrat evropski prvak v dvorani.

Lavillenie je šest let držal svetovni rekord, dokler mu ga ni letos z 6,18 metra odvzel Šved Armand Duplantis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:03 7. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.