Šport
1535 ogledov

260 milijonov ljudi ne more verjeti svojim očem

Zhang Guowei Epa
Nepričakovana odločitev je močno presenetila tudi njegove navijače.

Kitajski atlet Zhang Guowei, svetovni podprvak v skoku v višino leta 2015 v Pekingu, je presenetljivo sporočil, da pri 28 letih končuje športno pot. "Opravičujem se, res ne morem več tekmovati, zato sem se odločil za upokojitev," je zapisal na Weiboju, kitajski različici Twitterja, kjer ima 3,4 milijona sledilcev.

Guowei je bil leta 2016 šesti na dvoranskem SP, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru tega leta pa je ostal daleč od finala na 25. mestu. Le mesto višje je končal leta 2017 na SP v Londonu, pred tem je osvojil svoje zadnje odličje na večjem tekmovanju s srebrom na azijskih igrah v Indiji.

V letošnji dvoranski sezoni ni bil v dobri formi, lani pa ga je doletela enoletna prepoved nastopanja, ker je kršil stroga kitajska pravila o komercialnih dejavnostih športnikov.

Naslov "Zhang Guowei upokojen" je imel danes zjutraj, le nekaj ur po objavi, kar 260 milijonov ogledov razočaranih kitajskih rojakov, saj je atlet v najštevilčnejši državi na svetu zelo priljubljen.

"Veliki brat, 1. april je že davno mimo," je tako zapisal eden od njegovih navijačev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zhang Guowei | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • pancsorpwing 15:04 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks