Tej potezi Dončića ni s svojimi očmi mogel verjeti niti veliki Dirk Nowitzki

Foto: Epa
Foto: Epa
Dončić je z 39 točkami Dallas popeljal do druge zmage v končnici, predvsem pa je ponovno navduševal s svojimi spektakularnimi potezami, ki niso pustile ravnodušnega niti Dirka Nowitzkega.
Oglej si celoten članek

Za Luko Dončićem je nova odlična predstava v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Njegova ekipa Dallas Mavericks je dobila tudi drugo tekmo prvega kroga končnice v gosteh, tokrat s 127:121, tako da je Dallas proti Los Angeles Clippers povedel z 2:0 v zmagah. Dončić je imel na svojem računu 39 točk, sedem skokov in sedem podaj.

NBA končnica Dončić dobil izjemen strelski dvoboj, Dallas do 2:0 v zmagah

Naslednji tekmi prvega kroga končnice bosta v Dallasu, kjer bo imela domača zasedba tudi podporo navijačev na tribunah. V drugi krog končnice zahodne konference bo napredovala tista ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage.

V lanski končnici so Clippers izločili Mavericks v prvem krogu z izidom 4:2 v zmagah. Tokrat pa tekmecem ne kaže najbolje. Dallas je namreč na pol poti do napredovanja v drugi krog.

Na tej poti pa mu pomaga tudi sloviti Dirk Nowitzki, ki je sedel na klopi. Nemec je bil prvi zvezdnik Dallasa, ko je ta pred desetimi leti osvojil svoj prvi in za zdaj edini naslov prvaka lige NBA, tokrat pa si je iz prve vrste lahko ogledal nove čarovnije svojega mladega naslednika.

Luka je s svojimi potezami v obup spravljal obrambo Los Angelesa skozi celotno tekmo, ampak tri akcije še posebej odmevajo, eni izmed njih pa se ni mogel načuditi niti Dirk.

Šlo je za neverjetno trojko, ki jo je Luka zadel iz ene noge, vržen popolnoma iz ravnotežja, ob kateri je še Dirk lahko zgolj v nejeveri vstal ter z iztegnjenimi rokami pospremil enega najbolj norih košev večera.

Ker pa je bila legenda Maverickov tokrat v živo prisotna na tekmi, je bilo edino prav, da Luka Dirka še posebej počasti. To mu je tudi uspelo, ko je proti enemu najboljših obrambnih igralcev v ligi, Kawhiju Leonardu, za nove točke uporabil prav Dirkov značilen enonožni neubranljivi fadeaway. Niti sam legendarni Nemec tega ne bi mogel izvesti bolje.

Tu pa šeni bilo konec Lukovih čarovnij, saj je za potezo večera poskrbel z norim zabijanjem, ko se je prebil skozi celotno obrambo Los Angelesa, preden je brutalno zabil preko svojega sovražnika iz lanske serije, Marcusa Morrisa.

Čeprav bi verjetno navijači Los Angelesa najraje tekmo čim prej pozabili, smo prepričani, da bodo na športnih kanalih še kar nekaj časa morali spremljati Lukove posnetke...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:50 26. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na ur0. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

  • Bob
    10:25 26. Maj 2021.

    A lahko nehate z besednimi zvezami in besedami "ponižal", "sovražnik" ... To je šport - košarka!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.