Tekma Nemčija proti Nizozemski bo: Ne pustimo se prestrašiti

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška nogometna zveza se je odločila, da ne bo odpovedala prijateljske tekme med Nemčijo in Nizozemsko v torek v Hannovru. Obisk je napovedala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.
Oglej si celoten članek

Kljub odkritjem, da je bil eden od teroristov v Parizu namenjen v stadion, kjer je potekala prijateljska tekma med francosko in nemško nogometno reprezentanco, se je Nemška nogometna zveza (DFB) odločila, da ne bo odpovedala prijateljske tekme med Nemčijo in Nizozemsko v torek v Hannovru.  "Menim, da imata DFB in reprezentanca družbenopolitično odgovornost, da teroristom pošljeta jasen znak, da naša pravna država ne popušča terorju," je bil odločen vršilec dolžnosti predsednika DFB Rainer Koch.

V znak solidarnosti visok obisk

Tekme med Nemčijo in Nizozemsko se bodo udeležili tudi nemška kanclerka Angela Merkel, podkancler Sigmar Gabirel in vsi zvezni ministri. Odločitev za obisk so v nemški vladi sklenili v "znak solidarnosti" z žrtvami terorja v Parizu.

Odločitev o tekmi je DFB sklenil tudi skupno z igralci, ki so se iz Pariza vrnili popolnoma pretreseni, a tudi oni so želeli pokazati, da jih teror ne bo prestrašil.

Za izvajanje tekme so se odločili tudi v francoski nogometni zvezi. Kljub grozotam v Parizu bo francoska reprezentanca v sredo odigrali prijateljsko tekmo z Anglijo. "Po pogovorih z angleško nogometno zvezo, ki nam je zagotovila, da ni večjih tveganj, zato smo se odločili, da bomo igrali," so sporočili s francoske nogometne zveze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.