Šport > Nogomet
36 ogledov

Tekma Nemčija proti Nizozemski bo: Ne pustimo se prestrašiti

Teroristični napad Pariz, ljudje po prijaletljski tekmi Francija:Nemčija na Stad EPA
Nemška nogometna zveza se je odločila, da ne bo odpovedala prijateljske tekme med Nemčijo in Nizozemsko v torek v Hannovru. Obisk je napovedala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Kljub odkritjem, da je bil eden od teroristov v Parizu namenjen v stadion, kjer je potekala prijateljska tekma med francosko in nemško nogometno reprezentanco, se je Nemška nogometna zveza (DFB) odločila, da ne bo odpovedala prijateljske tekme med Nemčijo in Nizozemsko v torek v Hannovru.  "Menim, da imata DFB in reprezentanca družbenopolitično odgovornost, da teroristom pošljeta jasen znak, da naša pravna država ne popušča terorju," je bil odločen vršilec dolžnosti predsednika DFB Rainer Koch.

V znak solidarnosti visok obisk

Tekme med Nemčijo in Nizozemsko se bodo udeležili tudi nemška kanclerka Angela Merkel, podkancler Sigmar Gabirel in vsi zvezni ministri. Odločitev za obisk so v nemški vladi sklenili v "znak solidarnosti" z žrtvami terorja v Parizu.

Odločitev o tekmi je DFB sklenil tudi skupno z igralci, ki so se iz Pariza vrnili popolnoma pretreseni, a tudi oni so želeli pokazati, da jih teror ne bo prestrašil.

Za izvajanje tekme so se odločili tudi v francoski nogometni zvezi. Kljub grozotam v Parizu bo francoska reprezentanca v sredo odigrali prijateljsko tekmo z Anglijo. "Po pogovorih z angleško nogometno zvezo, ki nam je zagotovila, da ni večjih tveganj, zato smo se odločili, da bomo igrali," so sporočili s francoske nogometne zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.