Tekma prekinjena, vreme odneslo smuk

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Organizatorji smuka v Saalbachu so bili primorani v odpoved tekme.
Oglej si celoten članek

V avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu bi morali danes izpeljati smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev, prvega od dveh načrtovanih. A so morali današnji smuk odpovedati po devetih tekmovalcih zaradi megle, ki je preprečevala varno izvedbo tekme.

Po progi, zaradi negodnih vremen so znižali startno izhodišče, se je spustilo natanko devet tekmovalcev. Italijan Dominik Paris je postavil najhitrejši čas. Po progi pa se je spustil tudi prvi od treh Slovencev Martin Čater, ki je s startno številko 4 za vodilnim Parisom zaostal 1,58 sekunde. Ob prekinitvi in kasnejši odpovedi je Čater zasedal sedmo mesto.

Boštjan Kline (39) in Nejc Naraločnik (53) sta bila med 46 tekmovalci, ki so ostali na startu. Da bi tekma obveljala za veljavno, bi se moralo po progi spustiti vsaj 30 tekmovalcev.

Grozljiva padca Nesrečni smučarki operirani, takšno je stanje

Saalbach je nadomestno prizorišče svetovnega pokala za odpadle tekme, ki bi morale biti v Kvitfjellu na Norveškem. V soboto je na sporedu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

To so zadnje moške preizkušnje v hitrih disciplinah pred finalom sezone svetovnega pokala v Lenzerheideju. Zadnji moški tekmi pred švicarskim finalom bosta veleslalom in slalom 13. in 14. marca za 60. pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.