Šport > Zimski športi
207 ogledov

Tekma prekinjena, vreme odneslo smuk

Saalbach Reševalni pas/Twitter
Organizatorji smuka v Saalbachu so bili primorani v odpoved tekme.

V avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu bi morali danes izpeljati smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev, prvega od dveh načrtovanih. A so morali današnji smuk odpovedati po devetih tekmovalcih zaradi megle, ki je preprečevala varno izvedbo tekme.

Po progi, zaradi negodnih vremen so znižali startno izhodišče, se je spustilo natanko devet tekmovalcev. Italijan Dominik Paris je postavil najhitrejši čas. Po progi pa se je spustil tudi prvi od treh Slovencev Martin Čater, ki je s startno številko 4 za vodilnim Parisom zaostal 1,58 sekunde. Ob prekinitvi in kasnejši odpovedi je Čater zasedal sedmo mesto.

Boštjan Kline (39) in Nejc Naraločnik (53) sta bila med 46 tekmovalci, ki so ostali na startu. Da bi tekma obveljala za veljavno, bi se moralo po progi spustiti vsaj 30 tekmovalcev.

Kajsa Vickhoff Lie Grozljiva padca Šport Nesrečni smučarki operirani, takšno je stanje

Saalbach je nadomestno prizorišče svetovnega pokala za odpadle tekme, ki bi morale biti v Kvitfjellu na Norveškem. V soboto je na sporedu še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

To so zadnje moške preizkušnje v hitrih disciplinah pred finalom sezone svetovnega pokala v Lenzerheideju. Zadnji moški tekmi pred švicarskim finalom bosta veleslalom in slalom 13. in 14. marca za 60. pokal Vitranc v Kranjski Gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice