Tekma se ni začela po slovenskih željah, nato pa ...

Foto: SZS
Foto: SZS
Slovenska skakalna reprezentanca je prepričljivo slavila na tekmi mešanih ekip na mladinskem SP v Kanadi.
Oglej si celoten članek

Slovenska četverica v postavi Ajda Košnjek, Rok Masle, Nika Prevc in Maksim Bartolj je na zadnji tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v kanadskem Whistlerju prepričljivo osvojila naslov prvakov na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih.

Slovenija je zbrala 920,2 točke in slavila s 45 točkami prednosti pred Japonsko (875,2), ki je bila srebrna, bron je pripadel Nemčiji z 873,7 točke.

Tekma se za Slovenijo sicer ni začela tako, kot se je končala. Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, kar je bila le osma ocena skupine. Rok Masle je imel s 94,5 m četrto oceno druge izmenjave, Nika Prevc pa je z 98,5 m ekipo že popeljala na vrh, ki ga je potrdil Bartolj je z 99 m. Po prvi seriji sta Sloveniji sledili Nemčija in Avstrija.

V finalu je Košnjek skočila precej dlje, 94,5 m, Masle je imel prvo oceno izmenjave s 101,5 m tako kot Prevc s 102,5 m, zanesljivo zmago pa je potrdil Bartolj s 96 m. To je prvi naslov za Slovenijo na MSP na mešanih ekipnih tekmah v smučarskih skokih po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini.

Uradne rezultate tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.