Šport > Zimski športi
3393 ogledov

Tekma se ni začela po slovenskih željah, nato pa ...

SZS
Slovenska skakalna reprezentanca je prepričljivo slavila na tekmi mešanih ekip na mladinskem SP v Kanadi.

Slovenska četverica v postavi Ajda Košnjek, Rok Masle, Nika Prevc in Maksim Bartolj je na zadnji tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v kanadskem Whistlerju prepričljivo osvojila naslov prvakov na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih.

Slovenija je zbrala 920,2 točke in slavila s 45 točkami prednosti pred Japonsko (875,2), ki je bila srebrna, bron je pripadel Nemčiji z 873,7 točke.

Tekma se za Slovenijo sicer ni začela tako, kot se je končala. Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, kar je bila le osma ocena skupine. Rok Masle je imel s 94,5 m četrto oceno druge izmenjave, Nika Prevc pa je z 98,5 m ekipo že popeljala na vrh, ki ga je potrdil Bartolj je z 99 m. Po prvi seriji sta Sloveniji sledili Nemčija in Avstrija.

V finalu je Košnjek skočila precej dlje, 94,5 m, Masle je imel prvo oceno izmenjave s 101,5 m tako kot Prevc s 102,5 m, zanesljivo zmago pa je potrdil Bartolj s 96 m. To je prvi naslov za Slovenijo na MSP na mešanih ekipnih tekmah v smučarskih skokih po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini.

Uradne rezultate tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice