Šport > Zimski športi
41136 ogledov

Po Zajcu še grd padec Slovenke! Zupančič: "Predlagal sem, da ne skoči, a ..."

Katra Komar Youtube
V slovenskem taboru si bodo Willingen še zelo dobro zapomnili.

V Willingenu je bil ta konec tedna zelo pester skakalni program, saj smo bili priča kar petim tekmam, potem ko so v nedeljo izvedli tekmo mešanih ekip, smo namreč čez vikend spremljali po dve ženski in dve moški tekmi svetovnega pokala.

A čeprav so naši skakalci dosegli zelo lepe rezultate z drugima mestoma Eme Klinec in Anžeta Laniška ter uvrstitvijo sezone Žige Jelarja (5. mesto), so se v Willingenu dogajale tudi stvari, ki bi jih v našem taboru najraje čim hitreje pozabili.

Nika Križnar Kako dalje? Šport Zupančič o prihodnosti Nike Križnar: "Kako se odločimo dalje, bo odvisno od nje"

Začelo se je v petek z Niko Križnar, ki je na mešani ekipni tekmi pristala pri vsega 82 metrih, s čimer je bila Slovenija že po prvem skoku izločena iz boja za najvišja mesta, sam skok pa je našo šampionko tako potrl, da se je po posvetu s trenerjem odločila, da izpusti obe posamični tekmi in se je odpravila domov na trening.

Nadaljevalo se je sicer z izjemnim "poletom" Timija Zajca, ki je za kar 8,5 metrov preletel rekord skakalnice, a ob tem z izjemne višine treščil na skakalnico. Na srečo jo je odnesel brez poškodb.

Timi Zajc Mešana ekipna tekma Šport Timi Zajc preletel rekord skakalnice, nato grozljivo treščil ob tla

V soboto je bil za slovenski tabor zelo uspešen dan, saj sta si Klinčeva in Lanišek z drugima mestom priskakala stopničke, a smo bili nato znova priča pravi kalvariji na nedeljski ženski tekmi svetovnega pokala.

Ema Klinec je sicer osvojila zelo spodobno šesto mesto, a je bila po tekmi edina Slovenka, ki je lahko bila zadovoljna. Nejka Repinc Zupančič je namreč znova ostala brez finala, tako kot v soboto je zasedla 31. mesto in znova so se ji prve točke v karieri za las izmuznile. Še slabše pa jo je odnesla Maja Vtič, ki je bila diskvalificirana zaradi neustreznega dresa.

A tu še ni bilo konec slovenske nesreče. Od Slovenk se je namreč v finale poleg Klinčeve uvrstila še Katra Komar, ki je bila po zelo dobrem prvem skoku po prvi seriji 18., a je v izteku skakalnice grdo padla ter pri tem utrpela hude bolečine, ki so ji preprečile še en dober nastop. Sam padec sprva ni izgledal grdo, a se ji smuči pri tem niso odpele, tako da je nesrečno Slovenko v izteku skakalnice močno premetavalo. V drugo je nato skočila v precejšnjih bolečinah ter zdrsnila na 26. mesto.

"Lep skok Katre Komar v prvi seriji, sledil pa je hud padec. Dobro je, da je potem skočila, to je dobra praksa, da po padcu tekmovalec ponovno skoči. Žal pa je ta skok naredila v konkretnih bolečinah. Predlagal sem ji, da ni potrebno skočiti, a se je borila," je borbenost svoje varovanke pohvalil slovenski trener Zoran Zupančič.

 

sveča pogreb grob Velikan Šport Slovo ikone slovenskih smučarskih skokov Ema Klinec Willingen (Ž) Šport Trojna japonska zmaga, Klinčeva napredovala kuusamo, smučarski skoki "Vsi to počnejo" Šport Smučarski skakalec goljufal na Kulmu, zgodilo se ni nič
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice