Šport > Zimski športi
22204 ogledov

Kaj se dogaja z Niko? Umaknili so jo s tekme: "Glava ni na pravem mestu!"

Nika Križnar Epa
Nika Križnar ne bo nastopila na sobotni tekmi svetovnega pokala v Willingenu.

V Willingenu se po petkovi tekmi mešanih ekip nadaljuje svetovni pokal v smučarskih skokih. Ob 12.30 je na sporedu ženska tekma, na kateri pa bo slovenska reprezentanca nastopila brez ene svojih glavnih nosilk zadnjih let, Nike Križnar.

V slovenskem taboru tako največ pričakujejo od Eme Klinec, ki je odlično nastopila že na ekipni tekmi v petek, prav tako pa je s tretjim mestom zablestela v poizkusni seriji. Poleg Klinčeve bodo slovenske barve zastopale še Nejka Repinc Zupančič, Katra Komar in Maja Vtič.

Na startu pa se ne bo pojavila Nika Križnar. Razlog ni nobena poškodba, čeprav je Nika imela v zadnjih tednih nekaj težav z zdravjem, temveč nekoliko slabša forma, ki je na koncu botrovala povsem ponesrečenem petkovem nastopu, ko je pristala pri vsega 82 metrih, skoraj 60 metrih manj od Klinčeve.

Timi Zajc Mešana ekipna tekma Šport Timi Zajc preletel rekord skakalnice, nato grozljivo treščil ob tla

V slovenskem taboru so se tako odločili, da Niko umaknejo s sobotne tekme. Kaj bo z nedeljsko tekmo, zaenkrat še ni jasno. "Spopadam se z glavo, ki ni na pravem mestu. Ne znam razložit. Želim si zgolj lepe, dolge in uspešne skoke, da bi nekoliko bolj uživala. A glava tega ne dopušča. Imam nekakšno blokado. S tem se malce spopadam," je o svojih težavah za RTV Slo spregovorila Križnarjeva.

"Kadar ima hudič mlade, jih ima kar nekaj. Niki se je po vseh težavah, ki jih je imela, zgodil še ta skok. To jo je psihično zelo potrlo, zato smo se odločili, da jo umaknemo s tekme," pa je odločitev reprezentance pojasnil glavni trener Zoran Zupančič.

Križnarjeva, peta skakalka letošnje sezone, ima sicer na Willingen odlične spomine, saj je tu že zmagala. Upamo, da ji bo sobotni počitek pomagal ter da že v nedeljo najde formo, ki jo je krasila zadnja leta. Navsezadnje je svetovno prvenstvo v Planici že tik pred vrati.

Komentarjev 2
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:51 04.februar 2023.

    Punca je čustveno podlegla, ko se je poškodovala Bogatajeva in zgleda, da se mal boljš zastopita, kot samo prjatlci in cimri??

  • franc67 14:07 04.februar 2023.

    Ne obupati vse bo v redu.

Sorodne novice