Šport > Zimski športi
176133 ogledov

Hud incident na zaletni rampi: "To je nesprejemljivo"

Print Screen
Norveški kombinatorec je bil na tekmi svetovnega pokala v Seefeldu izpostavljen veliki nevarnosti.

Norveški kombinatorec Espen Andersen se je pretekli konec tedna znašel v nenavadni situaciji na skakalnici v Seefeldu, kjer se mu je med čakanjem na zaletni rampi približal moški s telefonom.

Neznanec je v želji, da bi pridobil zanimivo fotografijo, snemalno napravo usmeril naravnost v tekmovalčeve vezi, s tem pa je po zagotovilih iz norveškega tabora zmotil njegovo koncentracijo in vplival na dolžino skoka.

Andersen je tretjo preizkušnjo tridnevnega dogajanja v Avstriji končal na 22. mestu.

"Zmedel sem se. Ko sem sedel na zaletni rampi, je bil tik ob meni nekdo z mobilnim telefonom," je za Dagbladet povedal Norvežan. "Zmotilo me je, ker se je vse to dogajalo tako blizu. Občutek sem imel, da ga bom potegnil s seboj. V živo sem imel občutek, da je precej bližje, kot pa je izgledalo na televiziji. Poskušal sem ga ignorirati, vendar je vsekakor vplivalo name. Malo sem se razjezil. Če bi stal za menoj, bi bilo nekaj drugega. Oddaljen je bil samo kakšnih 30 ali 40 centimetrov," je poudaril Andresen.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Namesto da bi se povsem osredotočil na svoj nastop, je Andersen razmišljal o tem, kako bo reagiral, če bo snemalcu telefon padel iz rok. "Kaj če bi ga izgubil? To bi bila velika smola, toda lahko bi se zgodilo," je opozoril.

Trener norveških kombinatorcev Ivar Stuan je povedal, da je bil tekmovalec ob pristanku precej raburjen. "To ni dobro. Zmotil je njegovo pripravo na skok in morda pokvaril njegove možnosti za dober rezultat. V izteku skakalnice je bil zelo razočaran."

kulm skakalnica zastavica za veter Drama na Kulmu Šport Gros kategorično zavrnil obtožbe: "Če bomo to počeli, ne bomo prišli nikamor"

Opravičilo za zaplet je v imenu Mednarodne smučarske zveze (Fis) posredoval direktor tekmovanj v nordijski kombinaciji Lasse Ottesen.

"Videl sem fotografije in lahko potrdim, da je bil prisoten moteč telement, ki tam ni imel kaj iskati. To moramo razčistiti. Na srečo mu fizično ni bil v napoto, vsekakor pa je bila njegova prisotnost moteča. To je obžalovanje vredno," je povedal Ottesen.

Izkazalo se je, da je bil nesojeni snemalec član organizacijskega osebja, ki se je za napako opravičil. "Premamila ga je ideja, da bi posnel nekaj fotografij. To je nesprejemljivo. Z naše strani je dobil jasno sporočilo," je zaključil Ottesen.

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:06 01.februar 2023.

    Ljudje smo včasih tako zelo lahkomiselni, Samo sebe in svojo korist vidimo. Me zanima kdo bi odgovarjal, če bi se skakalec ustrašil in se odpeljal navzdol po odskočišču. Verjetno to ne skočiš kart tako, nepripravljen, si mislim.

  • pero02 20:39 01.februar 2023.

    Novinarji,kaj živite v sanjah? Kje vidite kakšno nevarnost.Možgani so v kisanju! Rad bi videl tistega,ki je dovolil tole objavo.Možgane ima verjetno že na marsu,ali pa vgrajen maskov čip!

  • Pišmevuh 18:04 01.februar 2023.

    Putin?