Šport > Zimski športi
972 ogledov

Zajc le za las zaostal za zmagovalcem

Timi Zajc Epa
Timi Zajc na letalnici v Bad Mitterndorfu do uvrstitve sezone.

Slovenski skakalec Timi Zajc je po prvi seriji nedeljske tekme v poletih na Kulmu zasedal tretje mesto, za takrat vodilnim Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom je zaostajal za 1,8 točke. V lovu na zmago je glavni trener Robert Hrgota pred njegovim skokom zahteval znižanje zaletnega mesta. Zajc je izpolnil pričakovanja in vseeno poletel do 230 metrov.

Za njim je nastopil po prvi seriji drugi Stefan Kraft, ki je zaostal za Slovencem, v drugem skoku je Avstrijec zaostal za šest točk. O zmagovalcu je tako odločal polet Graneruda. Ta je pristal prav na zeleni črti, odločale so malenkosti. Norvežan je dobil nekoliko boljše ocene, na koncu je slavil s prednostjo 4,1 točke.

"Po dolgem času sem spet na stopničkah. Še znam leteti in lahko si oddahnem. Za mano je super dan. V soboto sem v finalu naredil res dolg skok, dobil dobre občutke in nato je res šlo. Danes sem v finalu vedel, da moram iti na polno. Kraft je bil malenkost krajši in pridobil sem mesto. Granerud pa je res v odlični formi," je po tekmi za nacionalno televizijo povedal Zajc, ki je na Kulmu osvojil že tretje stopničke v karieri.

Anže Lanišek je zasedel deveto mesto, Domen Prevc je bil 12., Žiga Jelar 16., Lovro Kos 24. in Peter Prevc 29. V finalno serijo se ni uspelo prebiti Žaku Moglu, ki je tako ostal edini Slovenec brez osvojenih točk.

"Zelo lep vikend. Dva fanta na zmagovalnem odru. Včeraj Domen tretji, danes Timi z dvema res odličnima skokoma drugi. Tudi Anže je danes naredil napredek, igra točk je zmanjkala za še višjo uvrstitev. Nivo skakanja pri obeh je bil danes res na visoki ravni. Tudi Domnov, mogoče le z manjšo napako. Kakšni fantje so danes mogoče naredili malo slabše skoke kot včeraj, kot ekipa pa ponovno šest fantov v finalu. Vidimo, da je nivo skakanja res visok. Vsaj pet fantov je imelo ta vikend skoke med najboljših šest. To nas pomirja za nadaljevanje sezone in verjamem, da lahko to nadaljujemo," pa je prvi vikend poletov v sezoni ocenil trener Hrgota.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Willingenu.

Rezultae tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.