Šport > Zimski športi
4133 ogledov

Zupančič o prihodnosti Nike Križnar: "Kako se odločimo dalje, bo odvisno od nje"

Nika Križnar Profimedia
V Willingenu še naprej odmeva odhod domov pete najboljše skakalke letošnje sezone.

V soboto je kot strela iz jasnega udarila novica, da se je slovenska smučarska skakalka Nika Križnar, takrat še peta v skupnem seštevku svetovnega pokala, odločila, da ne bo nastopila na sobotni tekmi svetovnega pokala v Willingenu.

Nika Križnar Šok iz našega tabora Šport Kaj se dogaja z Niko? Umaknili so jo s tekme: "Glava ni na pravem mestu!"

Kasneje so iz slovenske skakalne reprezentance razkrili, da je Križnarjeva zaradi slabše forme, ki je botrovala povsem ponesrečenem skoku na petkovi tekmi mešanih ekip, ko je pristala pri vsega 82 metrih (Ema Klinec je skočila 139,5 metra), skupaj s trenerji sprejela odločitev, da odpotuje domov ter da ne nastopi niti na nedeljski tekmi.

"Nika se je odločila, da ne bo zdržala tega vikenda. Skok z mešane ekipne tekme jo je preveč potrl in posledično smo se odločili, da jo odmaknemo od tekmovanj. Je že odpotovala domov. Kako se odločimo naprej, bo povedala največ sama, ko bo pripravljena, ko bo malo proč od skakalnic," pa je o nadaljevanju sezone svoje varovanke dejal glavni trener slovenske ženske reprezentance Zoran Zupančič.

Zoran Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Žal v skokih pride kdaj do takšne situacije. Nika že pet let kar konkretno vleče ta naš voz. Morda ni razlog samo, da je bilo delo slabo. Razlogi so lahko tudi, da je malenkost iztrošena, utrujena, tako tudi deluje. V zadnjem obdobju je bilo kar nekaj težav, bolezni, zvin gležnja. Od takrat naprej se te težave kar vrstijo in upam, da ji bo ta, upam, kratek počitek hitro povrnil moči," je še dodal Zupančič.

Naslednja preizkušnja dekleta čaka že prihodnji vikend, ko se bodo merila v Hinzenbachu, pred začetkom svetovnega prvenstva v Planici pa se bodo preizkusila še v Rasnovu. Ali bo med nastopajočimi tudi Križnarjeva, ki je po odpovedi nastopov v Willingenu zdrsnila na sedmo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, pa zaenkrat še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice