Tekmeci so se drug za drugim poklonili Dončiću

Foto: Epa luka dončić
Slovenski as pri samo 20 letih med NBA igralci že uživa status košarkarskega velikana.
Oglej si celoten članek

S tekmo vzhajajočih zvezd, na kateri se merijo novinci in igralci, ki v ligi NBA igrajo drugo sezono, se je v Chicagu začel tridnevni košarkarski spektakel. Uvodnega dejanja se je drugič in zadnjič v karieri udeležil tudi Luka Dončić, ki je ob porazu selekcije sveta prispeval 16 točk, dva skoka, pet podaj in ukradeno žogo ob 55-odstotnem metu iz igre (6/11) in 44-odstotnem metu za tri (4/9).

Vzhajajoče zvezde Luka zadel tudi s sredine igrišča, reakcija Younga neprecenljiva

Tekmo so z izidom 151:131 dobili Američani, pri katerih je s 23 točkami blestel Eric Paschall. Nagrado za najkorisnejšega igralca je prejel Miles Bridges (Charlotte Hornets), ki je dosegel 20 točk, pet skokov in pet podaj ob kar 67-odstotnem metu iz igre.

Dončić, ki bo v nedeljo postal šele drugi Slovenec na tekmi največjih zvezd lige NBA, je bil po pričakovanjih ena glavnih atrackij medijskega programa, saj ga je vseskozi oblegala gruča novinarjev, ki so mu zastavljali najrazličnejša vprašanja, med drugim tudi o njegovi reprezentančni prihodnosti.

Vprašanjem na temo slovenskega čudeženega dečka se niso mogli izogniti tudi drugi udeleženci tekme, ki so drug za drugim o Dončiću govorili z izbranimi besedami.

Foto: Epa

"Odličen vsestranski košarkar. Luka je poosebitev trojnega dvojčka. On je košarkar, ki kroji igro. Zelo ga spoštujem," je dejal mladi zvezdnik New Orleans Pelicans Zion Williamson, ob katerem se je prav tako gnetlo precejšnje število novinarjev.

Paschall, 23-letni novinec Golden State Warriors, pa je o Dončiću dejal: "Najbolj me fascinira, da je star šele 20 let. To je smešno. To je moja prva sezona v ligi NBA, njegova pa druga, čeprav sem starejši od njega. Luka je zelo dober in inteligenten košarkar. Zna nadzorovati potek tekme, igra v svojem tempu, kar je zares impresivno. Star je 20 let, vendar s profesionalci igra že od 15. leta. To je noro."

Kaj pa to? Luka v objemu ameriškega predsednika

O Dončiću je spregovoril tudi njegov veliki rival Trae Young, prav tako član prve peterke zmagovite ameriške selekcije. "Res je noro, da igrava šele drugo sezono in sva oba člana prvih peterk na All-Star tekmi. Za njim je izjemna sezona in vem, da ga čaka izjemna kariera," je povedal košarkar Atlante.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.