Šport > Košarka
12459 ogledov

Luka zadel tudi s sredine igrišča, reakcija Younga neprecenljiva

Na tekmi vzhajajočih zvezd je blestel tudi 20-letni Slovenec.

Na dvoboju vzhajajočih zvezd, igrajo novinci in igralci, ki so v ligi drugo leto, sta se pomerili ekipi ZDA in košarkarjev iz tujine. Luka Dončić je bil med tujimi košarkarji predstavljen kot zadnji, prislužil pa si je tudi največji aplavz zbranih gledalcev v dvorani United Center v Chicagu.

V tekmi brez pravih obramb se slovenski zvezdnik, ki ga v nedeljo čaka še tekma največjih zvezdnikov lige NBA, ni pretirano obremenjeval s svojo strelsko statistiko. V prvi četrtini, tokrat so posamezne četrtine trajale le deset minut, je v nekaj več kot šestih minutah igre poizkusil le z dvema trojkama, eno je zadel, soigralcem pa je podelil tri asistence. Pri ekipi sveta je bil v prvih minutah sicer najuspešnejši Japonec Rui Hachimura, košarkarji ZDA pa so po prvi četrtini zaostajali s 30:39.

Svet je še naprej ohranjal prednost, za enega najbolj razburljiv dogodkov pa je poskrbel Zion Williamson, ki je ob svojem zabijanju poskrbel za nekoliko zvito košarkarsko tablo.

A pravo piko na i v prvem polčasu je postavil Dončić. Ta je v zadnjih sekundah ujel žogo pod svojim obročem, nato pa se ob kapetanu ameriške selekcije Traeju Youngu odločil za met s sredine igrišča in zadel. S tem je na noge spravil soigralce in gledalce, prisrčna pa je bila tudi reakcija Younga, ki se je ob potezi velikega tekmeca prešerno nasmehnil. "Met iz Slovenije," so ocenili komentatorji, sodelovala sta tudi NBA igralca Donovan Mitchell in Myles Turner.

Ob polčasu je bilo 81:71 za izbrano vrsto sveta. Luka je zbral 9 točk, Kanadčana RJ Barrett in Shai Gilgeous-Alexander sta zbrala po 15 in 13 točk. Pri ZDA je 12 točk dosegel Miamijev Kendrick Nunn.

V tretji četrtini sta obe moštvi nekoliko resneje zaigrali v obrambi. Dončić je zadel svoj edini met v tem delu igre, ob njegovem odhodu na klop pa so tuji košarkarji vodili z 98:92. Le tri minute kasneje so bili v vodstvu že Američani s 113:103, s prednostjo desetih točk pa je ZDA vstopila tudi v zadnjih deset minut igre.

Druga peterka sveta ni zdržala tempa ameriških košarkarjev, šest minut in pol pred koncem je bilo 133:112. Dončić se je vrnil na parket, družbo so mu delali štirje Kanadčani, poleg Barretta in Gilgeous-Alexandra še bratranec slednjega Nickeil Alexander-Walker in Brandon Clarke.

A razlika se ni zmanjševala, v zadnjih minutah pa so imeli posamezniki odprto pot do koša za atraktivna zabijanja. Žal se jih večina ni posrečila.

Končalo se je z zmago ZDA s 151:131. Dončić je zbral 16 točk, dve ulovljeni žogi in pet asistenc, zanimiv pa je tudi podatek, da je njegova ekipa navkljub visokemu porazu v času Slovenčevega igranja zbrala osem točk več od tekmeca.

Za igralca tekme je bil izbran košarkar ekipe Charlotte Hornets Miles Bridges, ki je za ZDA zbral 20 točk, prednjačil pa je v atraktivnih potezah. Prvi strelec Američanov je bil sicer Eric Paschall s 23 točkami, 21 jih je k zmagi dodal Collin Sexton. Na drugi strani se je novinec Barrett ustavil pri 27 točkah, Clarke pri 22, poleg Dončića pa sta jih 16 dodala še Gilgeous-Alexander in Moritz Wagner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice