Šport > Košarka
2447 ogledov

To so številke, ki zaznamujejo prvi Dončićev nastop med zvezdami

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Pred Luko Dončićem je naporen konec tedna.

Dvajsetletni slovenski zvezdnik Luka Dončić se je med tednom vrnil po poškodbi gležnja in zablestel takoj ob vrnitvi. Izpustil je sicer sedem tekem, zdaj pa ga čaka naporen konec tedna. Zanj se bo začel že ponoči, kot kapetan bo vodil ekipo neameriških igralcev na dvoboju vzhajajočih zvezd. Na drugi strani bodo Američani na čelu s Traejem Youngom.

V soboto bodo na sporedu tekmovanja v spretnosti, zabijanjih in metih za tri točke, v nedeljo (prenos ob 2. uri zjutraj v ponedeljek na TV3) pa bo sledil še vrhunec konca tedna - tekma vseh zvezd lige NBA. Dončić bo po Goranu Dragiću postal drugi Slovenec na dvoboju All-Star, kot prvi si je zagotovil nastop v prvi peterki. Zaigral bo v ekipi LeBrona Jamesa, ki je kot prvi po številu glasov s strani navijačev imel pravico izbirati soigralce. Na drugi strani bo stalo moštvo Giannisa Antetokounmpa.

O tekmi NBA All-Star:

  • Številke 24/2/9 - ekipa Giannis bo nosila številko 24, ekipa LeBron pa številko 2. Gre za številki košarkarskih dresov pokojnega Kobeja Bryanta in njegove hčerke Gianne. Obe ekipi bosta na dresih nosili tudi našitek z devetimi zvezdicami, ki predstavljajo Kobeja, Gianno in njunih sedem sopotnikov, ki so 26. januarja tragično umrli v helikopterski nesreči.
     
  • 16 - LeBron James si je že šestnajstič (16.) prislužil mesto v ekipi All-Star in tako zaseda tretje mesto, za Kareemom Abdul-Jabbarom (19) in Kobejem Bryantom (18). Ko bo v Chicagu stopil na igrišče, bo James postavil rekord lige NBA, saj bo že šestnajstič začel tekmo za All-Star, kar je enkrat več kot Kobe Bryant, ki je tekmo začel petnajstkrat.
     
  • 9 - Devet igralcev je bilo letos prvič izbranih v selekcijo All-Star, kar je največ v desetih letih: Dončić, Bam Adebayo, Rudy Gobert, Brandon Ingram, Donovan Mitchell, Domantas Sabonis, Pascal Siakam, Jayson Tatum in Young.
     
  • 8 - Osem zvezdnikov letošnje NBA All-Star tekme je mlajših od 24 let, kar je največ od prve, ustanovne tekme All-Star leta 1951 (takrat je bilo mlajših od 24 let devet igralcev). Med mladeniči so tako Dončić (20 let), Young (21 let), Tatum (21 let), Ingram (22 let), Adebayo (22 let), Mitchell (23 let), Ben Simmons (23 let) in Sabonis (23 let).
     
  • 2 – Luka Dončić in Trae Young sta bila oba v All-Star selekcijo izbrana – in bosta oba tudi v eni izmed dveh peterk, ki bosta začeli tekmo - v svoji drugi sezoni v ligi NBA. Zadnjič, ko je več igralcev v svoji drugi sezoni v ligi NBA začelo isto All-Star tekmo, je bilo leta 1996 (Grant Hill in Jason Kidd).

trae young luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Zanimivosti o tekmi NBA All-Star po svetu:

  • 420 mednarodnih medijev iz 53 držav je prispelo v Chicago, da bi spremljali tekmo NBA All-Star 2020
  • rekordnih 19 tujih igralcev iz 14 držav bo sodelovalo v tekmah NBA Rising Stars, na sobotnih tekmovanjih in/ali tekmi NBA All-Star
  • Rekordnih osem mednarodnih igralcev je zvezdnikov lige NBA: Luka Dončić (Slovenija), Giannis Antetokounmpo (Grčija), Joel Embiid (Kamerun), Rudy Gobert (Francija), Nikola Jokić (Srbija), Domantas Sabonis (Litva), Pascal Siakam (Kamerun) in Ben Simmons (Avstralija).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice