Tekmo Ajax-AZ bodo ponovili: brez gledalcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Tekmo nizozemskega pokala med Ajaxom in AZ Alkmaarjem, ki je bila 20. decembra odpovedana po 38 minutah igre, potem ko je na igrišče pritekel navijač in se spustil v dvoboj z vratarjem AZ, bodo 19. januarja prihodnje leto ponovili pred praznimi tribunami.
Oglej si celoten članek

Tako je v sredo odločila Nizozemska nogometna zveza (KNVB). Na incidentni tekmi med Ajaxom in AZ Alkmaarjem je 20. decembra v 38. minuti na igrišče v amsterdamski Areni pritekel navijač domače ekipe in napadel AZ-jevega vratarja Estebana, ki mu je nato vrnil z obrestmi, sodnik Bas Nijhuis pa mu je pokazal rdeči karton. Trener gostujoče ekipe Jan Verbeek je ogorčen nemudoma ukazal svojim igralcem naj zapustijo igrišče, AZ pa nato ni želel zapustiti slačilnice, saj so člani ekipe dejali, da se bojijo za svojo varnost.

"Odločitev je bila lahka, saj smo lahko izbirali le med dokončanjem tekme ali ponovitvijo," je dejal direktor KNVB Bert van Oostveen. Estebanov rdeči karton so pri zvezi izbrisali že kmalu po dogodku, zaradi česar je bilo nemogoče nadaljevati tekmo, na kateri je Ajax vodil z 1:0. Amsterdamski klub je moral zaradi vdora navijača plačati deset tisoč evrov kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.