Šport > Nogomet
30 ogledov

Tekmo Ajax-AZ bodo ponovili: brez gledalcev

ajax az EPA
Tekmo nizozemskega pokala med Ajaxom in AZ Alkmaarjem, ki je bila 20. decembra odpovedana po 38 minutah igre, potem ko je na igrišče pritekel navijač in se spustil v dvoboj z vratarjem AZ, bodo 19. januarja prihodnje leto ponovili pred praznimi tribunami.

Tako je v sredo odločila Nizozemska nogometna zveza (KNVB). Na incidentni tekmi med Ajaxom in AZ Alkmaarjem je 20. decembra v 38. minuti na igrišče v amsterdamski Areni pritekel navijač domače ekipe in napadel AZ-jevega vratarja Estebana, ki mu je nato vrnil z obrestmi, sodnik Bas Nijhuis pa mu je pokazal rdeči karton. Trener gostujoče ekipe Jan Verbeek je ogorčen nemudoma ukazal svojim igralcem naj zapustijo igrišče, AZ pa nato ni želel zapustiti slačilnice, saj so člani ekipe dejali, da se bojijo za svojo varnost.

"Odločitev je bila lahka, saj smo lahko izbirali le med dokončanjem tekme ali ponovitvijo," je dejal direktor KNVB Bert van Oostveen. Estebanov rdeči karton so pri zvezi izbrisali že kmalu po dogodku, zaradi česar je bilo nemogoče nadaljevati tekmo, na kateri je Ajax vodil z 1:0. Amsterdamski klub je moral zaradi vdora navijača plačati deset tisoč evrov kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.