Telemach Olimpija se je poigrala z Američani

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so v prvi tekmi tretjega dne poletne lige Rudi Hiti na Bledu premagali ameriško študentsko selekcijo s 6:0 (1:0, 3:0, 2:0). V nedeljo se bodo na turnirju borili za tretje mesto. V večerni tekmi se bosta danes pomerila še beljaški VSV in zagrebški Medveščak.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so v tretji pripravljalni tekmi in drugi na poletni ligi le prišli do prve zmage v sezoni, s katero so se svojim navijačem vsaj nekoliko odkupili za petkov poraz na derbiju z Acroni Jesenicami. Slavili so povsem zasluženo, saj so prevladovali že v uvodni tretjini, a dosegli le en zadetek. V nadaljevanju se razmerje moči na ledu ni spremenilo. Olimpija je še naprej prevladovala, dodala pa še učinkovitost in povsem dotolkla goste iz ZDA. Za zmagovalce so v polno zadeli Alexandre Imbeault dvakrat, Eric in Žiga Pance, Chris D'Alvise, Miha Pesjak in Patrick Coulombe.

V tej skupini so tako prvo mesto osvojili Jeseničani, drugo Ljubljančani, tretje pa ameriški študentje. Ti že imajo tekmeca na nedeljski tekmi za peto mesto, pomerili se bodo z norveškim Stavangerjem, ki je izgubil obe tekmi v skupini. O prvem mestu v tej skupini pa bodo odločali Beljačani in Zagrebčani, zmagovalec bo igral finale z Acroni Jesenicami, poraženec za tretje mesto s Telemach Olimpijo.

Medveščak v finalu poletne lige na Bledu z Jeseničani

Po današnji zadnji tekmi predtekmovanja na poletni hokejski ligi Rudi Hiti na Bledu je znan še drugi finalist. Hokejisti zagrebškega Medveščaka so premagali beljaški VSV s 3:2 (2:2, 1:0, 0:0) in si zagotovili prvo mesto v svoji skupini. Beljačani so bili drugi, norveški Stavanger pa tretji.

V obračunu ekip iz lige Ebel so bili boljši Zagrebčani, odločilni gol je v tesni tekmi dosegel Alex Leavitt v 27. minuti. Medveščak, pri katerem se je na Bledu prvič predstavil tudi slovenski napadalec Andrej Hebar, bo tako v nedeljskem večernem finalu igral z Acroni Jesenicami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.