Tenis na najvišjem nivoju se vrača na igrišča!

Foto: EPA
Foto: EPA
V Severnem Porurju na začetku maja že prvi teniški turnir.
Oglej si celoten članek

Od 1. do 4. maja se bo na akademiji v Höhr-Grenzhausenu pri Koblenzu v Severnem Porurju, ta je ena od treh nemških zveznih dežel, ki so povsem omilile zaščitne odloke v zvezi z epidemijo novega koronavirusa, odvil prvi teniški turnir po prekinitvi vseh tekmovanj.

Na štiridnevnem revialnem turnirju bo nastopilo 32 igralcev, večinoma Nemcev, ki pa ne sodijo v sam vrh svetovnega tenisa. Najvišje rangirani igralec bo Yannick Hanfmann, trenutno 143. igralec sveta.

Foto: Profimedia Yannick Hanfmann

Tekme bo moč gledati prek spleta, možne pa bodo tudi stave. Na igrišču bosta le igralca, ki bosta sama pobirala žogice, in glavni sodnik.

Revialni turnir je že napovedal tudi Patrick Mouratoglou, trener Serene Williams, ki bo podoben turnir organiziral na svoji akademiji na jugu Francije, in sicer 16. maja. Prvi dvoboj naj bi odigrala Belgijec David Goffin, deseti igralec sveta, in Avstralec Aleksej Popyrin.

Foto: Epa rafael nadal

Organizacijo dvobojev v naslednjih mesecih je ponudila tudi Akademija Nadal na Mallorci. "To bi nam pomagalo ohraniti določeno raven, dokler se turneja ATP ne začne znova," je v sporočilu zapisal Rafael Nadal.

Njegov trener Carlos Moya je dodal, da je idejo zelo dobro sprejela moška profesionalna organizacija ATP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.