Tenisači za "basket" vzdušje v Tivoliju

Foto: Žurnal24 Grega Žemlja (na fotografiji) na ekshibicijskem dvoboju v dvorani Tivoli, kjer b
Če je kdo mislil, da bo mala dvorana Tivoli hitro izginila z naslovnic, se je zmotil. Hram slovenske košarke bodo čez nekaj dni prebudili slovenski tenisači, ki se bodo pomerili s Finsko.
Oglej si celoten članek
Kot Ljubljančan sem od nekdaj hodil na tekme košarkarjev Olimpije in nikoli si nisem mislil, da bom tudi sam zaigral v hramu slovenskega športa.
Blaž Kavčič

Le še nekaj dni je ostalo do dvoboja Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko v dvorani Tivoli. Vzdušje v slovenski ekipi je odlično, peščena podlaga v mali dvorani je iz dneva v dan trša, forma mušketirjev kapetana Blaža Trupeja pa postavlja Slovenijo v vlogo favorita. Pomembno vlogo lahko v Davisovem pokalu odigrajo tudi gledalci.

Gre za zgodovinski nastop Slovenije v najstarejšem ekipnem teniškem tekmovanju na svetu, Davisovem pokalu, ki je premierno izvedbo doživel že davnega leta 1900. Slovenija je namreč doslej le dvakrat igrala v prvi evroafriški skupini, leta 1995 in 2001, vendar v obeh primerih še isto sezono tudi izpadla.

Tokrat so varovanci Trupeja prvič v vlogi favorita, saj igrajo pred domačim občinstvom, njihove uvrstitve na lestvici ATP pa so precej višje od finskih. Pri slednjih izstopa Jarkko Nieminen, 50. igralec na svetu, ki v zadnjem času ne igra najbolje, saj ima pri tridesetih letih že določene zdravstvene težave s koleni, hkrati pa mu peščena podlaga ne ustreza najbolj. Ostali finski igralci so uvrščeni pod 250. mesto na svetu.

Kako sta s Kavčičem in Žemljo udarce izmenjavala Miran Pavlin in Jure Košir poglejte TUKAJ!

Vzdušje v slovenskem taboru je odlično in tako Blaž Kavčič kot Grega Žemlja komaj čakata, da se dvoboji začnejo. Pred tem bo v četrtek žreb določil, katera igralca bosta začela prva v petek, ko se bodo pomerili prvo- in drugouvrščeni tenisači.

"Komaj čakam, da se začne, še posebej zdaj, ko sem videl, da se podlaga iz dneva v dan izboljšuje. Pred dnevi sem bil kar malce skeptičen, vendar so fantje v teh dneh opravili odlično delo, tako da bo podlaga v petek zelo dobra. Zame bo nastop v Tivoliju posebno doživetje. Kot Ljubljančan sem od nekdaj hodil na tekme košarkarjev Olimpije in nikoli si nisem mislil, da bom tudi sam zaigral v hramu slovenskega športa," pravi Kavčič, 81. igralec na lestvici ATP.

Žemlja je uvrščen 56 mest nižje, podobno kot Kavčič pa je v dobri formi, saj mu prehod s trde na peščeno podlago ne predstavlja večjih preglavic. Kranjčan se bo prvi dan pomeril z Nieminenom, njegova želja, ki se mu le redko uresniči, pa je, da bi v petek odigral drugo partijo.

Kapetan Trupej poziva gledalce, naj v čim večjem številu pridejo na dvoboje v Tivoli in naj s seboj prinesejo tudi navijaške rekvizite, saj športno (beri: glasno) navijanje v Davisovem pokalu ni prepovedano. "V Davisovem pokalu veljajo nekoliko drugačna pravila kot na drugih teniških turnirjih. Dovoljeno in zaželeno je navijanje – seveda ne med točkami , tako da naj gledalci pridejo opremljeni z navijaškimi pripomočki, saj si slovenski igralci z uspehi v zadnjem obdobju zaslužijo čim bolj bučno podporo," pravi Trupej.

V primeru zmage proti Finski bi Slovenija izpolnila osnovni cilj obstanek v prvi evroafriški skupini, hkrati pa bi se ji ponudila možnost za nove podvige. Tekmec zmagovalcev je že znan, Italija, za Slovenijo v gosteh, zmaga v tem dvoboju pa vodi v kvalifikacije za vstop v svetovno skupino Davisovega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.