Tenisačico žalili in grozili s smrtjo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški teniški igralki Angelique Kerber na Facebooku grozijo s smrtjo, saj naj bi namerno izgubila obračun drugega kroga v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Nemška tenisačica Angelique Kerber, ki je v drugem krogu Wimbledona presenetljivo izgubila proti Kaii Kanepi, je na socialnem omrežju Facebook prejela več smrtnih groženj in kopico žaljivih sporočil.

Kerberjeva je lani zaigrala v polfinalu najstarejšega teniškega turnirja na svetu, letos pa jo je peti dan tekmovanja s 3:6, 7:6 (6), 6:3 premagala Estonka Kaia Kanepi. Nemka je v podaljšani igri drugega niza vodila s 5:1, vendar je prednost zapravila, nato pa izgubila še tretji niz.

Po porazu so se na Nemkinem Facebook profilu pojavili številni komentarji razočaranih ''navijačev'', ki so s stavami na njeno zmago ostali brez denarja. Glavni osumljenec in avtor večine sporočil naj bi bil Marijan Batinich Maali, ki ima stalno prebivališče v ZDA. ''Debela krava, cvri se v peklu,'' se je glasil eden izmed zapisov Američana, ki naj bi kazal očitno naklonjenost simbolu svastike.

Kerberjeva je incident prijavila WTA, ki je že začela s preiskavo. Ali se bo Nemka za pomoč obrnila tudi na policijo, za zdaj še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.