Šport
18 ogledov

Tenisačico žalili in grozili s smrtjo

angelique kerber EPA
Nemški teniški igralki Angelique Kerber na Facebooku grozijo s smrtjo, saj naj bi namerno izgubila obračun drugega kroga v Wimbledonu.

Nemška tenisačica Angelique Kerber, ki je v drugem krogu Wimbledona presenetljivo izgubila proti Kaii Kanepi, je na socialnem omrežju Facebook prejela več smrtnih groženj in kopico žaljivih sporočil.

Kerberjeva je lani zaigrala v polfinalu najstarejšega teniškega turnirja na svetu, letos pa jo je peti dan tekmovanja s 3:6, 7:6 (6), 6:3 premagala Estonka Kaia Kanepi. Nemka je v podaljšani igri drugega niza vodila s 5:1, vendar je prednost zapravila, nato pa izgubila še tretji niz.

Po porazu so se na Nemkinem Facebook profilu pojavili številni komentarji razočaranih ''navijačev'', ki so s stavami na njeno zmago ostali brez denarja. Glavni osumljenec in avtor večine sporočil naj bi bil Marijan Batinich Maali, ki ima stalno prebivališče v ZDA. ''Debela krava, cvri se v peklu,'' se je glasil eden izmed zapisov Američana, ki naj bi kazal očitno naklonjenost simbolu svastike.

Kerberjeva je incident prijavila WTA, ki je že začela s preiskavo. Ali se bo Nemka za pomoč obrnila tudi na policijo, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.