Tenisaču dosmrtna prepoved igranja

Foto: EPA wimbledon, tenis, igrišče
Konec kariere nekoč obetavnega mladinca.
Oglej si celoten članek

Egiptovski teniški igralec Karim Hossam je bil zaradi manipulacije in prirejanja izidov na tekmovanjih pod okriljem svetovnih teniških zvez kaznovan z dosmrtno prepovedjo igranja, poročajo agencije.

Odločitev je v torek potrdil odbor za integriteto tenisa v Londonu (TIU), ki so ga močne teniške zveze ustanovile prav z namenom preprečevanje manipulacije izidov v tenisu, še zlasti na nižjih ravneh tekmovanja. Štiriindvajsetletni Egipčan bo moral ob tem plačati tudi denarno kazen v višini 15.000 dolarjev.

Hossam je trenutno na 1136. mestu lestvice ATP, najvišje pa je bil septembra 2013, ko se je povzpel na 337. mesto. Nase je opozoril že v mlajših letih, ko se je zavhitel na 11. mesto mladinske računalniške lestvice.

Doživljenjska prepoved stopi v veljavo takoj, tenisač pa se ne sme več udeležiti nobenega tekmovanja pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF), Združenja teniških profesionalcev (ATP) ali drugih zvez.

Hossam se lahko na odločitev pritoži na Športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.