Teniški igralec sanjal morilca in skočil iz tretjega nadstropja

Foto: Profimedia Peter Polansky
Kanadski tenipki igralec ima za sabo nenavadno zgodbo.
Oglej si celoten članek

Ta konec tedna bodo na sporedu dvoboji v Davisovem pokalu, v Osijeku pa bo proti Hrvaški zaigral tudi 114. igralec sveta Kanadčan Peter Polansky. Devetindvajsetletni teniški igralec je sicer v preteklosti preživel tragično nesrečo, tudi takrat je kanadske barve zastopal v omenjenem tekmovanju.

Pred 11 leti je bil Polansky zamenjava v ekipi na dvoboju proti Mehiki. Po popoldanskem treningu se je napotil v hotel, kjer je nekaj časa gledal televizijo, nato pa zaspal. Zbudil se je v krvi na hotelskem dvorišču.

Med spanjem je sanjal, da je v sobo vstopil možak z nožem in ga poskušal zabosti. V strahu se je odločil za beg ter skočil iz sobe v tretjem nadstropju. Imel je srečo, da je njegov padec nekoliko prestreglo grmovje. Težje si je poškodoval levo nogo, zdravniki so nekaj časa razmišljali tudi o amputaciji.

"Tri dni so razmišljali, če me bodo operirali in rešili mojo nogo," je kasneje povedal Polansky. Prejel je 400 šivov, dva meseca prebil v invalidskem vozičku, a se že po treh mesecih vrnil na treninge. V otroštvu ga je vsicer ečkrat 'nosila luna', a se pri tem ni resneje poškodoval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.